Οι Μιλγουόκι Μπακς γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στην τρέχουσα σεζόν του NBA (3-2). Έχασαν με 113-108 από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς εντός έδρας στο «Fiserv Forum», παρόλο που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 40 πόντους.

Οι απουσίες των πρωταθλητών φάνηκαν καθώς αγωνίστηκαν εκ νέου χωρίς το βασικό πόιντ γκαρντ, Τζρου Χόλιντεϊ, καθώς και το βασικό σέντερ, Μπρουκ Λόπεζ. Σα να μην έφτανε αυτό, μπήκαν νωθρά στο πρώτο 12λεπτο και δέχθηκαν 44 πόντους, ενώ σημείωσαν 34. Έπειτα, οι Μιλγουόκι Μπακς «κυνηγούσαν» στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παρά την αντεπίθεσή τους στην τελευταία περίοδο (29-19 υπέρ το επιμέρους σκορ) δεν τα κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε την ομάδα πάνω του. Σε 35 λεπτά συμμετοχής είχε 40 πόντους με 15-23 σουτ, 3-6 τρίποντα και 7-9 ελεύθερες βολές. Μάζεψε 17 ριμπάουντ και μοίρασε επτά ασίστ, ενώ μέτρησε και τρία μπλοκ. Τα έκανε… όλα, με λίγα λόγια, αλλά και πάλι η προσπάθειά του δεν στάθηκε αρκετή. Ήταν η δεύτερη φορά στην καριέρα του που είχε τουλάχιστον 40 – 15 – 5 στις τρεις βασικές στατιστικές κατηγορίες (πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ). Στις τελευταίες 40 σεζόν του NBA αυτό έχει συμβεί άλλες δύο φορές συνολικά – μια από τον Τζοέλ Εμπίντ και μια τον ΝτεΜάρκους Κάζινς. Τόσο ξεχωριστό ήταν αυτό που έκανε ο Έλληνας σούπερ σταρ στην έδρα των Μιλγουόκι Μπακς.

Τα «ελάφια» δεν είχαν άλλον πέραν του «Greek Freak» με τουλάχιστον 20 πόντους. Ο Κρις Μίντλετον περιορίστηκε στους 16 πόντους, ενώ πραγματοποίησε κακή εμφάνιση – είχε 1/8 τρίποντα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε για οκτώ λεπτά και είχε δύο πόντους. Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, πάλι, είχαν σε εξαιρετική μέρα τους Καρλ – Ανθονι Τάουνς (25 πόντους), Άντονι Έντουαρντς (25 πόντους) και Ντι’ Άντζελο Ράσελ (29 πόντους).

Οι Μιλγουόκι Μπακς θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση τα ξημερώματα της Κυριακής (31/10) όταν και θα υποδεχθούν τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο «Fiserv Forum».