Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Θοδωρής Ιακωβίδης αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποχωρήσει από τον αθλητισμό λόγω των οικονομικών συνθηκών στην άρση βαρών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, συγκλόνισε με τα δάκρυά του και με όσα έλεγε για τα οικονομικά στην άρση βαρών, προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις.

Σε αυτή την απόφασή του και την αντίδρασή του, λοιπόν, αναφέρθηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το κράτος είναι απών και πόσο να κρατάει ο Έλληνας αθλητής ο δόλιος; Πόσο να παλεύει μόνος του με τα κύματα; Την έχω πάρει την απόφασή μου από τα 27 να σταματήσω. Απλά έκανα μια τελευταία προσπάθεια για το Τόκιο, ούτε και αυτή ξέρω γιατί την έκανα», είπε αρχικά ο Ιακωβίδης και πρόσθεσε.

«Είναι πολύ λυπηρό, η περηφάνια μου δεν το σηκώνει αυτό, να ξέρω ότι ο φυσιοθεραπευτής που εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά, και προσφέρει έργο, να μην μου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει ότι είμαι δύσκολα. Οι γονείς μου βοηθούσαν ως ένα σημείο. Πλέον δεν βοηθάνε. Έχω φτάσει 30 χρονών και έχω και αυτήν την περηφάνια που και να ήθελαν να βοηθήσουν δεν θα τους επέτρεπα. Τώρα πρέπει να βοηθάω εγώ».