Με ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν και οι άλλες διεθνείς ομοσπονδίες, η FIFA απειλεί τους παίκτες ενόψει της ευρωπαϊκής Super League.

Το πλάνο των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ είναι γνωστό εδώ και καιρό: Αποχώρηση από τις διοργανώσεις της UEFA και δημιουργία ενός δικού τους, κλειστού πρωταθλήματος, το οποίο θα συγκεντρώσει όλα τα λεφτά των χορηγών.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, έγινε και η συνάντηση του προέδρου των Γιουβέντους και ECA (ένωση ευρωπαϊκών ομάδων), Αντρέα Ανιέλι, με τον ομόλογό του της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, πριν δύο μέρες στο Τορίνο. Οι δύο παράγοντες συζήτησαν για θέματα πολιτικής στο ποδόσφαιρο και δύο μέρες μετά η FIFA πήρε θέση για τα τελευταία γεγονότα και τα συνεχή δημοσιεύματα για την ευρωπαϊκή Super League.

Με ανακοίνωσή της λοιπόν, την οποία υπογράφουν και οι υπόλοιπες διεθνείς ομοσπονδίες (UEFA, AFC, Concacaf, CONMEBOL, OFC), η FIFA απειλεί τους ποδοσφαιριστές με απαγόρευση συμμετοχής στις διοργανώσεις της, δηλαδή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αν συμμετέχουν στο νέο υπερπρωτάθλημα.

Απαγόρευση που ισχύει και για το Euro και γενικά για οποιαδήποτε διοργάνωση των διεθνών ομοσπονδιών.