Την προετοιμασία της για το παιχνίδι της Πέμπτης (26/11, 19:55) με αντίπαλο της Ζόρια προετοιμάζεται η ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν πλέον να προβληματίζονται για δύο θέματα λιγότερα, καθώς οι τραυματισμοί που υπέστησαν στο ματς με την ΑΕΛ οι Καρίμ Ανσαριφάρντ και Έλντερ Λόπες δεν αποδείχτηκαν σοβαροί.

Ο Ιρανός φορ πρόλαβε τη θλάση και ζήτησε εγκαίρως αλλαγή, ενώ ο Πορτογάλος αριστερός μπακ απέφυγε τη ζημιά στο γόνατο. Αμφότεροι έκαναν χθες θεραπεία και υπάρχουν πιθανότητες, ειδικά για τον πρώτο, να μπουν στην αποστολή για το ματς της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Υπενθυμίζεται ότι, δεν υπολογίζεται ο Πέτρος Μάνταλος λόγω καρτών, όπως και οι Παουλίνιο και Νταμιάν Σιμάνσκι που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Ωστόσο, χθες (23/11) άνοιξε θέμα αποχώρησης του Νασίμ Χνιντ τον ερχόμενο Ιανουάριο, μέσα από δηλώσεις που έκανε ο ατζέντης του. Ωστόσο, όπως αναφέρονται από τους «κιτρινόμαυρους», δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, καθώς ο παίκτης έχει κανονικά συμβόλαιο με την ομάδα και υπολογίζεται από τον Μάσιμο Καρέρα.

Συγκεκριμένα, ο μάνατζερ του Χνιντ προσπαθεί κατά κάποιο τρόπο να πιέσει από την πλευρά του, καθώς φοβάται μήπως ο ποδοσφαιριστής του χάσει τη θέση του στην εθνική Τυνησίας, λόγω του ότι ο πελάτης του δεν έχει τα παιχνίδια που θα ήθελε στα πόδια του -ειδικά στην Ευρώπη.

Ο μάνατζερ του Χνιντ έριξε τη… βόμβα, μιλώντας στην ιστοσελίδα ettachkila. Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο Τυνήσιος στόπερ έχει προτάσεις από τη Ρωσία και την Ιταλία, αλλά υποστήριξε επίσης πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η εν λόγω κατάσταση και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση με τον χρόνο συμμετοχής του στον «δικέφαλο».

Για την περίοδο που μεταγράφηκε ο Χνιντ από τη Σφαξιέν στην ΑΕK, είπε: «Μας προσέγγισαν δυο μεγάλες ελληνικές ομάδες την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο πριν την προσέγγιση της ΑΕΚ και του τεχνικού της διευθυντή Ίλια Ίβιτς. Δεν σας κρύβω ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ έντονες ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Σφαξιέν και πως ο παίκτης έκανε οικονομικές θυσίες για να αποτελέσει μέρος του πρότζεκτ της ΑΕΚ.

Από την αρχή της σεζόν έχει παίξει σε έξι παιχνίδια εκ των οποίων τα πέντε ως βασικός. Η ομάδα του δεν έχασε ποτέ με τον ίδιο στο αρχικό σχήμα. Το πιο ενοχλητικό για αυτόν είναι να βλέπει πως στα παιχνίδια του Europa League κάθεται διαρκώς στον πάγκο παρά τις καλές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Ελλάδας. Αν και έχει υποστήριξη από τον κόσμο της ομάδας στα social media και στον δρόμο, νιώθει ενοχλημένος», ανέφερε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει άμεσα από την Ένωση, απάντησε: «Υπάρχουν ομάδες που δείχνουν ενδιαφέρον για αυτόν. Υπάρχει ενδιαφέρον από μια ρωσική ομάδα, από μια ομάδα της Serie A και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του. Η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι εμφανές πως η ομάδα του δεν τον υπολογίζει και είμαστε πρόθυμοι να βρούμε μία λύση. Αν δεν παίζει είτε πρέπει να πάει κάπου δανεικός είτε να πωληθεί.

Έχουμε μιλήσει ήδη με τον τεχνικό διευθυντή και κατανοεί πως πρέπει να βρεθεί μια λύση. Στον παίκτη αρέσει πολύ το περιβάλλον της ΑΕΚ, παίρνει διαρκώς μηνύματα στήριξης και αυτό τον αγγίζει. Είμαστε επίσης ευγνώμονες για τις προσπάθειες που έκανε για να τον φέρει στην ομάδα ο πρόεδρός της, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο Νασίμ έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και το σέβεται. Δέχεται ότι υπάρχει ανταγωνισμός και πάντα θα δουλεύει σκληρά για να ανταποκριθεί σε αυτόν. Οι εμφανίσεις του μιλάνε για αυτόν και δικαιούται μια θέση στην αρχική 11άδα. Δεν αμφισβητούμε τις τακτικές επιλογές του προπονητή αλλά για να συνεχίσει να εξελίσσεται ο παίκτης και να καλείται στην εθνική Τυνησίας θα πρέπει να παίζει. Με βάση αυτά πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και να βρεθεί μια λύση γρήγορα. Η φυγή του λοιπόν είναι μια πιθανότητα».