Ο Καλογερόπουλος θα έπρεπε να έχει «καθαρίσει» το περιστατικό μετά το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ πριν καν… αρχίσει. Αυτό υποστήριξε ο Περικλής Βασιλάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο καθηγητής διαιτησίας μιλώντας στον Βασίλη Σαμπράκο, χαρακτήρισε άδικη την απόφαση να μην αποβάλει και τον παίκτη του Ολυμπιακού (Φουστέρ), δηλαδή, πράττοντας αντίστοιχα και στην απόφαση με τον Στοχ.

«Η ποινή του παίκτη του ΠΑΟΚ είναι άδικη ως προς την απόφαση που πήρε και την ποινή που επέβαλε στον παίκτη του Ολυμπιακού», ανέφερε.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι έχει… αλλοιωθεί ο ρόλος του διαιτητή με την χρήση της ενδοσυνεννόησης καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ο βοηθός είναι αυτός που ουσιαστικά παίρνει τις αποφάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περικλή Βασιλάκη:

-για την επιλογή του Καλογερόπουλου να σφυρίξει στο παιχνίδι αυτό:
«Έχει μια δόση λογικής, η επιλογή του αλλά συνηθίζουμε σε τέτοιες συναντήσεις να επιλέγουμε συνήθως διεθνείς διαιτητές. Τις περισσότερες φορές οι διεθνείς είναι καλύτεροι σε τέτοια παιχνίδια από τους μη διεθνείς»

-για τις αποφάσεις του:
«Θα έπρεπε μόνος του να πάρει την απόφαση. Από την πρώτη στιγμή όταν είδε ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ είχε την μπάλα στα χέρια να του να την αφαιρέσει όπως μπορεί να κάνει. Αφού είδε ότι γίνεται κόντρα παικτών θα μπορούσε να σταματήσει εκεί το περιστατικό, να δείξει από μια κίτρινη κάρτα στους παίκτες και να τελειώσουν εκεί τα πάντα. Δεν υπήρχε η μπάλα κάπου, σε εξέλιξη το παιχνίδι για να μην έχει το μυαλό του στη φάση αυτή. Θα έπρεπε να έχει «καθαρίσει» την υπόθεση εκεί… Και φτάνουμε στο τέλος στη συμπλοκή που για εμένα ήταν απαράδεκτο, αυτό που έγινε και από την πλευρά των παικτών.
Φτάνουμε στην απόφαση να τιμωρήσει με κίτρινη τον Φουστέρ για ένα σπρώξιμο .Και μετά έχουμε την απώθηση του Στοχ. Και εκεί θα έπρεπε να έχει δείξει κίτρινη. Δική του ευθύνη είναι. Η ποινή του παίκτη του ΠΑΟΚ είναι άδικη ως προς την απόφαση που πήρε και την ποινή που επέβαλε στον παίκτη του Ολυμπιακού.

Και στο παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Απόλλωνα είδαμε τον διαιτητή για να αποφασίζει εάν υπήρχε ή όχι οφ-σαιντ να χρειάζεται τόσα λεπτά. Ασχολούνται με το τι θα πει ο ένας και ο άλλος βοηθός. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν οι διαιτητές ότι αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις. Λέμε έμπειρος και καλός διαιτητής, αλλά όταν τους τυχαίνει κάτι ψάχνουν να βρουν κάπου, κάποιον για μια γνώμη. Αυτή η… φάμπρικα με τα ακουστικά και την ενδοσυνεννόηση έκανε τους διαιτητές, βοηθούς και σε κάποιες περιπτώσεις του βοηθούς… διαιτητές.
Οι διαιτητές πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί εκτίθενται. Θα πρέπει να κατανοήσουν επιτέλους ότι σφυρίζω αυτό που βλέπω και ό,τι βγει. Με την νοοτροπία που υπάρχει τώρα δύσκολα το βλέπω».

Πηγή: Sport-fm.gr