Οι ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται σιγά-σιγά για την επιστροφή στα γήπεδα και η UEFA… προειδοποιεί και τις υπόλοιπες.

Τα πράγματα δείχνουν να μπαίνουν σε ένα δρόμο σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αν και σε κάποιες χώρες διακόπηκαν οριστικά ενώ σε κάποιες άλλες ενδέχεται να συμβεί το ίδιο.

Αυτό, όμως, δεν το θέλει η UEFA, όπως φάνηκε και από όσα είπε ο πρόεδρος της στην ιταλική Corriere dello Sport.

«Κανείς δεν θέλει να θεωρηθεί ανεύθυνος. Οι διοργανωτές των εθνικών διοργανώσεων εργάζονται σε σοβαρά και μελετημένα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμοστούν με απόλυτη αυστηρότητα.

Δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος σε κανένα εργασιακό περιβάλλον. Έχω μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες και τους ιθύνοντες της Serie A, οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει προσπάθεια μποϊκοτάζ», είπε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν στέλνοντας το μήνυμα του προς τους Ιταλούς, για να αναφερθεί στη συνέχει στο τι θα γίνει με την απονομή των τίτλων στα πρωταθλήματα που δεν ολοκληρώθηκαν ή δε θα ολοκληρωθούν.

«Όλοι οι τίτλοι πρέπει να αποδίδονται με βάση τα αποτελέσματα. Ως υπεύθυνοι ηγέτες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα ισχύσει. Υπάρχει επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής σεζόν. Νομίζω ότι οι περισσότερες χώρες θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους.

Όσοι δεν το κάνουν, και αυτή είναι η επιλογή τους, θα πρέπει να περάσουν από προκριματικούς γύρους εάν θέλουν να συμμετάσχουν στις επόμενες διοργανώσεις της UEFA».