Η Γιουνάιτεντ διέλυσε με 5-0 την Μπριζ, την ώρα που ο Άγιαξ νικούσε με 2-1 την Χετάφε αλλά δεν του έφτανε.

Με πανηγυρικό τρόπο πήρε την πρόκριση στους «16» του Europa League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στη ρεβάνς του 1-1 με την Μπριζ, έβαλε πέντε γκολ στους Βέλγους. Ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 27′ με πέναλτι και ακολούθησαν τα γκολ των Ιγκάλο (34′), ΜακΤόμινεϊ (41′) και Φρεντ (82′, 90′), για να περάσουν έτσι μια ευχάριστη βραδιά οι Άγγλοι.

Το ίδιο, πάντως, δεν μπορεί να ειπωθεί και για τον Άγιαξ, ο οποίος είχε χάσει με 2-0 από τη Χετάφε στην Ισπανία και είχε πολύ δύσκολη αποστολή. Αυτή, τελικά, αποδείχθηκε… impossible, αφού οι Ισπανοί σκόραραν στο 5′ με τον Μάτα και στη συνέχεια… δεν έκλαψαν για το 1-1 του Ντανίλο (10′) και το 2-1 από το αυτογκόλ του Ολιβέιρα (63′), αφού αυτή ήταν που πήρε την πρόκριση.

Στους «16» του Europa League βρίσκεται και η Ίντερ, η οποία πέτυχε δεύτερη νίκη επί της Λουντογκόρετς, αυτή τη φορά με 2-1 στο άδειο λόγω κορονοϊού Giuseppe Meazza, ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ με το 3-3 που απέσπασε στη Λισαβόνα απέκλεισε την Μπενφίκα, την οποία είχε νικήσει με 2-1 στην Ουκρανία.

Αποκλεισμός και για την Σέλτικ, η οποία είχε έρθει ισόπαλη με 1-1 στη Δανία με την Κοπεγχάγη αλλά υπέστη ήττα-σοκ με 1-3 στη Γλασκώβη, ενώ η Σεβίλλη με το εντός έδρας 0-0 κόντρα στην Κλουζ προκρίθηκε λόγω του 1-1 στη Ρουμανία πριν μία εβδομάδα.