Ακόμα δύο «μάχες» θα γίνουν στη σημερινή μέρα του Μουντιάλ, αφού η Ολλανδία και η Σλοβακία (17:00) τίθενται αντιμέτωπες με φόντο τους… «8», ενώ στο επόμενο παιχνίδι Βραζιλία και Χιλή (21:30) αναμετρώνται στο Γιοχάνεσμπουργκ, έτοιμες να προκριθούν.

Στο Ντέρμπαν ανοίγει η αυλαία της σημερινής μέρας του Παγκόσμιου Κυπέλλου, όπου η Ολλανδία αντιμετωπίζει την Σλοβακία (17:00) σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει το πέμπτο… εισιτήριο για την φάση των «8» της διοργάνωσης.
Οι «Οράνιε» θα παραταχθούν κανονικά με τους Φαν Πέρσι και Σνάιντερ, αφού αμφότεροι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν το τελευταίο διήμερο και τέθηκαν στην διάθεση του τεχνικού της ομάδας, Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ.
Από την άλλη, οι Σλοβάκοι θα στερηθούν τον τιμωρημένο Ζντένεκ Σρμπα, ο οποίος αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Ξάνθης.

«Λάτιν»… μονομαχία
Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας Βραζιλή και Χιλή αναμένεται να δώσουν την «λάτιν» μονομαχία μέσα σε… μπόλικο πάθος, ένταση και ποδοσφαιρική φαντασία, ώστε να «τσεκάρουν» το εισιτήριο τους για τους «8».

Οι Βραζιλιάνοι του Ντούνγκα θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και χωρίς τον Φελίπε Μέλο στη μεσαία γραμμή της ομάδας καλούνται να νικήσουν τους σκληροτράχυλους Χιλιανούς και να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Όσον αφορά την Χιλή, τα προβλήματα για τον τεχνικό της ομάδας, Μαρσέλο Μπιέλσα δεν λείπουν, αφού Μέντελ και Πόνσε είναι τιμωρημένοι και θα μείνουν στον πάγκο και τη θέση του πρώτου αναμένεται να πάρει ο Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ.

Πηγή: gazzetta.gr