Η ΑΕΚ συνεχίζει να αναζητά τον νέο της προπονητή, ωστόσο φαίνεται πως παρότι οι… μηχανές δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς, ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση δεν έχει βρεθεί. Κάτι που σημαίνει ότι, ο Νίκος Κωστένογλου θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και στο σαββατιάτικο (30/11, 19:30) παιχνίδι με τον ΟΦΗ για τη 12η αγωνιστική της Super League 1.

Σύμφωνα με μέρος των «κιτρινόμαυρων» ρεπορτάζ, περίπτωση να έρθει άμεσα διάδοχος του Έλληνα προπονητή δεν υπάρχει. Επίσης, η διοίκηση της Ένωσης δεν θέλει να… αδειάσει τον τεχνικό που ανέλαβε την ομάδα σε μία δύσκολη στιγμή και στη θέση του να έρθουν ως υπηρεσιακοί οι Γιώργος Αλεξόπουλος και Ηλίας Ατματσίδης. Άλλωστε, πρόκειται για έναν άνθρωπο που άπαντες στον σύλλογο σέβονται και πολλοί εντός των αποδυτηρίων πρότειναν να παραμείνει ως μη υπηρεσιακός, μετά την περίοδο του Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Καβαλιώτης κόουτς, άλλωστε, συνεχίζει τη δουλειά του ως πιστός στρατιώτης της ΑΕΚ, κάτι που αποδεικνύεται και από την ομιλία τους στους ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου» ενόψει του αγώνα στο Ηράκλειο.

«Δεν θέλω να σκέφτεστε τι γίνεται με προπονητές. Οι προπονητές έρχονται και φεύγουν. Εσείς πρέπει να σεβαστείτε τους εαυτούς σας και την ομάδα. Και να παίζετε για εσάς και την ομάδα. Δεν θέλω να ακούω ότι εσείς θα παίξετε για μένα. Δεν θα σας το ζητήσω ποτέ αυτό. Δεν υπάρχει αυτό», ανέφερε αρχικά Κωστένογλου.

Και πρόσθεσε: «Να παίξετε για την ΑΕΚ, για τους εαυτούς σας, για τον κόσμο. Είστε επαγγελματίες, πληρώνεστε κανονικά από την ΑΕΚ στην ώρα σας. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε την κατάσταση. Μην λέμε πολλές κουβέντες, εμείς πήραμε τα σημαντικά ματς που έπρεπε στην αρχή, εμείς που φέραμε τα άσχημα μετά, δεν υπάρχουν περιθώρια πια για κανέναν. Μπείτε και δείξτε ποιοι είστε».

Άρχισαν να εμφανίζονται ονόματα

Την ίδια ώρα ο Ίλια Ίβιτς συνεχίζει την αναζήτηση του ανθρώπου που θα καθίσει στον πάγκο της Ένωσης και δεν θα αποτελεί προσωρινή λύση. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρχε ονοματολογία, τις τελευταίες ώρες αυτή έχει «φουντώσει».

Ένα από τα ονόματα που ήρθε στο προσκήνιο και αποτελεί πόθο για τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά αποτελεί δύσκολο στόχο, είναι αυτό του Αμπελάρδο Φερνάντες. Ο Ισπανός τεχνικός και βασικό στέλεχος επί σειρά ετών της Μπαρτσελόνα είναι διαθέσιμος από το καλοκαίρι, όταν έλυσε την συνεργασία του με την Αλαβές, στην οποία είχε μια πορεία που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Επίσης, είναι ο προπονητής που είχε ανεβάσει την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τη Σπόρτινγκ Χιχόν, στην Primera Division. Για τον 49χρονο από την Αστούρια έγινε βολιδοσκόπηση από τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο δεν είναι εύκολο να πει το «ναι».

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ κοιτάει και μια αγορά την οποία γνωρίζει πολύ καλά, τη σερβική. Εκτός του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που δύσκολα θα αφήσει σε αυτήν την περίοδο τον Ερυθρό Αστέρα, δύο περιπτώσεις που «παίζουν» είναι του Μάρκο Νίκολιτς και του Βέλικο Παούνοβιτς. Ο πρώτος αποτελεί εδώ και λίγες ώρες παρελθόν από τη Βίντι, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, ενώ αντιμετώπισε τους «κιτρινόμαυρους» στα πλέι οφ του Champions League της προηγούμενης σεζόν. Όσο για τον δεύτερο, που ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα σαν συμπαίκτης του Ντέμη Νικολαϊδη και του Αριέλ Ιμπαγάσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν στις μικρές εθνικές ομάδες των Σέρβων από το 2012, φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου το καλοκαίρι με την Κ20 να κερδίζει του Μουντιάλ. Τελευταία του δουλειά ήταν με τους Σικάγο Φάιρ στο MLS των ΗΠΑ.