Πολλά επεισόδια ακόμη αναμένεται να έχει το σίριαλ της μεταγραφής του Ματάις ντε Λιχτ, καθώς το μόνο που φαντάζει δεδομένο αυτήν τη στιγμή είναι ότι θα αποχωρήσει από τον Άγιαξ. Ωστόσο, παρά το ότι η Παρί Σεν Ζερμέν έχει καταφέρει να «ψήσει» και τον ατζέντη του, Μίνο Ραϊόλα, του θέμα του αναμένεται να μείνει ανοικτό για αρκετές ημέρες ακόμη.

Ο 19χρονος Ολλανδός στόπερ αποτελεί αυτήν τη στιγμή το πιο «καυτό» όνομα της ευρωπαϊκής αγοράς, με την Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους και κάποιους άλλους συλλόγους να βρίσκονται μέσα στο… παιχνίδι της απόκτησής του. Και όλοι αυτοί διατηρούν ελπίδες, γιατί σύμφωνα με ρεπορτάζ από την πατρίδα του, ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα γίνει γνωστός μετά το πέρας των διακοπών του.

Ο δαιμόνιος Ναπολιτάνος εκπρόσωπος του παίκτη ίσως να προσβλέπει με αυτήν την κίνηση πως θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το ποσό της άτυπης δημοπρασίας που έχει ξεκινήσει για τον πελάτη του. Πάντως, τον Ντε Λιχτ τον περιμένουν αυτήν τη στιγμή 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο της Παρί σύμφωνα με τον Guardian, ενώ το ποσό που έδωσαν οι πρωταθλητές Γαλλίας στον «Αίαντα» για να τον αποκτήσουν φτάνει στα 70 εκατομμύρια που είχαν προσφέρει και οι «μπλαουγκράνα».