Με ψήφους 8-6 ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι ο νέος πρόεδρος της Super League, κερδίζοντας στη σχετική ψηφοφορία τον Μάκη Γκαγκάτση.

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ αναδείχθηκε νικητής του εκλογικού ντέρμπι κόντρα στον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, έχοντας μάλιστα τη στήριξη τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού.Έτσι γίνεται ο 13ος πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής της κορυφαίας κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας.

Υπέρ του Μηνά Λυσάνδρου ψήφισαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Λαμία και Πανιώνιος. Τον Μάκη Γκαγκάτση ψήφισαν οι ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός. Λευκό έριξαν οι ΠΑΣ Γιάννινα και ΕΠΟ.

Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος ήθελαν αναβολή της διαδικασίας, με τους Αρκάδες, μάλιστα, να απέχουν από την ψηφοφορία…

Η θητεία του νέου προέδρου θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και η πρώτη «καυτή πατάτα» που έχει στα χέρια του αφορά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών και την υλοποίησή της. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος είχε καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 14 ομάδες, με την πρότασή του να είναι πάνω σε αυτήν που «πάτησε» ο Γιώργος Βασιλειάδης για να προχωρήσει τον σχεδιασμό του.