«Θέλω να γράψω ιστορία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Eurosport ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εν όψει της μεγάλης μάχης του στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν με τον θρύλο Ράφα Ναδάλ.

Μιλώντας για την καταγωγή του, ανέφερε: «Είναι σημαντικό ότι προέρχομαι από την Ελλάδα, μία χώρα χωρίς παράδοση στο τένις, που ποτέ δεν είχε κορυφαίους αθλητές του τένις. Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος που εκπροσωπώ αυτή τη χώρα και προφανώς θέλω να γράψω ιστορία και να κάνω το τένις ακόμα πιο δημοφιλές στην πατρίδα μου».

Αναφερόμενος στο πώς ξεκίνησε το τένις, είπε: «Στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, δεν είχα καμία βοήθεια από την ομοσπονδία, έπρεπε να ταξιδεύω μόνος μου, με δικά μου έξοδα, με δικούς μου προπονητές. Δεν ήταν εύκολο στην αρχή και δυσκολευόμουν πολύ με αυτό. Τώρα όμως είμαι σε ένα κομμάτι της ζωής μου που τα πράγματα αλλάζουν και δε χρειάζομαι καμία ομοσπονδία να με στηρίζει. Έχω την Ακαδημία τένις Μουράτογλου που με στηρίζει τόσο πολύ».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους γονείς του, τονίζοντας: «Η μητέρα μου είχε τα δικά της τελετουργικά και τη δική της πολιτισμική γνώση, την οποία μου μετέδωσε. Ο πατέρας μου με έκανε σοφότερο, μου έδωσε κάποια γνώση που συνίσταται κυρίως στο να είμαι δυνατός πνευματικά και να κάνω τα σωστά πράγματα. Αυτοί οι δύο άνθρωποι με τις διαφορετικές κουλτούρες με βοήθησαν πολύ να μεγαλώσω με ισορροπία, θα έλεγα».

Όσον αφορά στα ταξίδια, σημείωσε: «Τα ταξίδια είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω, πάντα ήθελα να ταξιδέψω στον κόσμο, και το τένις μου επιτρέπει να το κάνω αυτό. Θέλω ωστόσο να ταξιδέψω και σε μέρη που δεν υπάρχουν τουρνουά τένις. Ελπίζω κάποια μέρα, στις διακοπές μου ή… θα δούμε, δεν ξέρω».

Μίλησε επίσης για τα βίντεο που ανεβάζει στο YouTube: «Δημιουργώ αυτά τα βίντεο μόνος μου. Αυτήν τη στιγμή έχω πάθος με τις κάμερες. Προσπαθώ να βρω την ιδανική κάμερα που να ταιριάζει με τα ταξιδιωτικά μου βίντεο. Μου αρέσει επίσης πολύ η φωτογραφία. Λατρεύω να δημιουργώ».

Τέλος, αποκάλυψε την ευχή που κάνει κάθε χρόνο στα γενέθλιά του: «Η ευχή μου είναι να κερδίσω έναν τίτλο Grand Slam».