Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει πλέον μόνο να καυχιέται για το ένδοξο παρελθόν του (Euro 2004) ή το πετυχημένο παρόν του (Euro 2012), αλλά και για το λαμπρό μέλλον του. Τρανή απόδειξη επ’ αυτού η Εθνική Νέων που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας. Η χθεσινή ήττα με 1-0 από την πανίσχυρη Ισπανία στον τελικό απλώς ήταν μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Από αυτές που έδειξαν πως αξίζουν και με το παραπάνω τα παιδιά του Κώστα Τσάνα. Από τα πόδια και το μυαλό τους εξαρτάται πλέον να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, να εξελιχθούν και να στελεχώσουν αργά ή γρήγορα τη «μεγάλη» Εθνική.

Η οικονομική κρίση υποχρεώνει τις ελληνικές ομάδες να στραφούν στην εγχώρια παραγωγή. Και φαίνεται πως αυτό δεν αποτελεί έσχατη λύση ή αναγκαίο κακό. Μία συνειδητή επιλογή που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τους συλλόγους, θα γίνει τώρα, έστω και αναγκαστικά ή με καθυστέρηση. Ας είναι…

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι εδώ και απέδειξε πως δικαιούται την εμπιστοσύνη και τη στήριξη όλων, αλλά και τις ευκαιρίες για να φτάσει ψηλά. Από σήμερα οι Καπίνο, Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Μπάλλας, Μαυρίας, Φουρλάνος, Κατίδης, Ρουγκάλας, Κουρμπέλης, Μπούζας, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος και Μπακασέτας δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αμούστακα παιδάκια, κατώτεροι των κάθε λογής και αμφιβόλου ποιότητας ξένων ποδοσφαιριστών ή ως… συμπληρώματα στις προπονήσεις των ομάδων τους, αλλά σαν ισότιμα μέλη αυτών. Το κέρδισαν με το σπαθί τους.

Με το βλέμμα στην Τουρκία

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την Εθνική Νέων είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στην Τουρκία. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου επτά πόλεις (Κωνσταντινούπολη, Προύσα, Γκαζιαντέπ, Καισάρεια, Ριζούντα και Τραπεζούντα). Πέραν της Ελλάδας, την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία και Κροατία, όπως φυσικά και η οικοδέσποινα Τουρκία. Εκκρεμούν οι υπόλοιπες θέσεις, τις οποίες θα καταλάβουν τέσσερις ομάδες της Ασίας, τέσσερις της Αφρικής, τέσσερις από Βόρεια/Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, τέσσερις από Λατινική Αμερική και μία από Αυστραλία.

Πηγή: sport-fm.gr