Από το Αζερμπαϊτζάν και την Καραμπάγκ, στο Καζακστάν και την Αστάνα. Αυτοί είναι οι δύο τελευταίοι σταθμοί της καριέρας του Πέδρο Ενρίκε, που για ακόμη μια σεζόν δεν υπολογιζόταν στον ΠΑΟΚ και αποφάσισε να αποχωρήσει για άλλες… μακρινές πολιτείες.

Η συμφωνία των δύο ομάδων για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό προβλέπει και οψιόν αγοράς του. Προς το παρόν, ο 28χρονος ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί ξανά στη φάση των ομίλων του Champions League, κάτι που είχε καταφέρει και πέρσι.

Με αφορμή την μετακίνηση του στην Αστάνα, ο Ενρίκε μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, για τους λόγους που τον οδήγησαν στο Καζακστάν, ενώ αποκάλυψε ότι αρνήθηκε προτάσεις που είχε στα χέρια του από ομάδες της κεντρικής Ευρώπης.

«Έπρεπε να πάρω τη δύσκολη απόφαση να φύγω ξανά από τον ΠΑΟΚ. Απέρριψα προτάσεις από ομάδες της κεντρικής Ευρώπης, αλλά η πρόταση της Αστάνα ήταν πολύ καλή και αποδέχθηκα την πρόκληση», ανέφερε αρχικά ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Και συμπλήρωσε: «Η Αστάνα παίζει στα προκριματικά του Champions League και ελπίζω μαζί της να ζήσω την εμπειρία της συμμετοχής μου στη φάση των ομίλων, όπως έκανα πέρσι και με την Καραμπάγκ».