Ένα χρυσό μετάλλιο που δεν χάρηκαν όλοι το ίδιο κατέκτησε η Ιταλία στα 4×400 μέτρα των Γυναικών, στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξήχθησαν από τις 22 Ιουνίου μέχρι 1η Ιουλίου, στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Το πολιτικό σκηνικό στη γειτονική χώρα μεταφέρθηκε ξανά στα… χαρακώματα, επειδή όλες οι αθλήτριες της «ατζούρα» ήταν μαύρες.

Οι τέσσερις κοπέλες, η Μαρία Μπενεντίκτα Τσιγκμπόλου, η Αγιομίντε Φολορούνσο, η Ραφαέλα Λουκούντο και η Λιμπάνια Γκρενότ, έγιναν θέμα διαβούλευσης χωρίς να φταίνε, λόγω του χρώματος του δέρματός τους. Από τη μια είχαν ένθερμους υποστηρικτές όπως ο Ματέο Ρέντσι και ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, αλλά και κάποιους «εχθρούς», όπως ο Ματέο Σαλβίνι.

«Η πιο όμορφη είδηση της χθεσινής ημέρας, έφτασε από τους Μεσογειακούς Αγώνες και όχι από την Ποντίντα. Κέρδισε η Ιταλία που δεν φοβάται», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας.

fsdffs

 

Με τον διάσημο συγγραφέα να είναι στο ίδιο μήκος κύματος.  «Τα δικά τους χαμόγελα είναι η απάντηση στην ρατσιστική Ιταλία της Ποντίντα. Η πολυπολιτισμική Ιταλία που γεννήθηκε από το δημοκρατικό όνειρο δεν θα σταματήσει», έγραψε από την πλευρά του εκείνος.

erw

Tα συγκεκριμένα tweets που δόθηκαν ως απάντηση στο χθεσινό του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, «Πρώτα οι Ιταλοί». Στην επίθεση πέρασε και έτερος υπουργός, ο Τζιανμάρκο Τσεντινάο, που ανέφερε: «Κερδισμένα 156 μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες και ο Σαβιάνο με τον Ρέντσι θυμούνται μόνο αυτά που κέρδισαν οι αθλήτριες που είναι μαύρες. Ποιος είναι ο ρατσιστής; Μπράβο σε όλους τους Ιταλούς αθλητές. Οι πραγματικοί ρατσιστές είναι εκείνοι που ξεχνούν όλους τους άλλους αθλητές που έχουν κερδίσει μετάλλια».

ttee