Ό,τι αρχίζει όμορφα τελειώνει με πόνο, λέει ο θυμόσοφος λαός και φαίνεται πως αυτό το ρητό έχει πλήρη ισχύ και για τη σχέση της Μπαρτσελόνα με τον Νεϊμάρ. Όπως στα περισσότερα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο, αυτό που προκαλεί τη διένεξη μεταξύ των δύο πλευρών, είναι τα λεφτά.

Ο Βραζιλιάνος, που πρόσφατα έγινε η ακριβότερη μεταγραφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έναντι 222 εκατ. ευρώ, δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του Σαμπιονά με αντίπαλο την Αμιάν. Αυτό δεν πτόησε την ομάδα του, την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφτασε τελικά στη νίκη, αλλά σίγουρα οι οπαδοί του γαλλικού συλλόγου θα ήθελαν να δουν τον 25χρονο επιθετικό να αγωνίζεται.

Ο Νεϊμάρ έμεινε στη… ναφθαλίνη, επειδή οι Καταλανοί δεν απέστειλαν κάποια απαραίτητα έγγραφα στη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τα οποία θα έδιναν το δικαίωμα στον ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φόρμα εργασίας του. Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι «μπλαουγκράνα» να καθυστερήσουν μέχρι και τις 18 Αυγούστου, όταν δηλαδή θα λήγει η διορία για να το κάνουν.

Η εκδικητική (;) στάση της Μπάρτσα μπορεί να έχει και εξήγηση. Ο Νεϊμάρ ήταν δεδομένο ότι θα «μουλάρωνε» για τη στάση που κρατάει η πρώην του ομάδα απέναντι στον πατέρα του, λόγω του ότι  δεν του κατέβαλε το συμφωνηθέν ποσό, έπειτα από την τελευταία ανανέωση του συμβολαίου μεταξύ των δύο πλευρών.

Τελικά, λίγες ώρες αργότερα, προέκυψαν και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Βραζιλιάνος θα καταφύγει στη FIFA, προκειμένου να διεκδικήσει αυτά τα 26 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, και ας αμείβεται εκείνος με 30 εκατομμύρια τον χρόνο από την Παρί.