Η μετακίνηση/μεταφορά των οπαδών του Ολυμπιακού στην OPAP Arena για τον τελικό του Conference League αποτέλεσε τον βασικό προβληματισμό στη σύσκεψη, που έλαβε χώρα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» μεταξύ των εμπλεκομένων, την οποία ακολούθησε αυτοψία στον σταθμό του ηλεκτρικού, αλλά και σε χώρους πρόσφορους για την προσυγκέντρωση των οπαδών του Ολυμπιακού για τη μεταφορά τους, συνοδεία αστυνομικών στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύσκεψη που ολοκληρώθηκε νωρίτερα φαίνεται πως κατέληξε στην επιλογή του ηλεκτρικού με αφετηρία το «Γ. Καραϊσκάκης» (σταθμός «Νέο Φάληρο») και τελικό προορισμό τους σταθμούς «Πευκάκια» και «Περισσός», απ’ όπου οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραλάβουν τους οπαδούς και θα τους μεταφέρουν συνοδεία με πεζή πορεία μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ.

Από την αφετηρία κιόλας δεν θα επιτρέπεται να μπει κανείς στα βαγόνια χωρίς εισιτήριο και όλοι θα ελέγχονται από την Αστυνομία. Στη Νέα Φιλαδέλφεια και τους γύρω δρόμους θα υπάρχουν πεζές και εποχούμενες περιπολίες απ’ όπου θα περάσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ώστε να αποτραπεί τυχόν συνάντησή τους με οπαδούς της ΑΕΚ.

Στην περιφρούρηση του χώρου γύρω από το γήπεδο θα συμμετάσχουν κλιμάκια από υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια, λόγω των απειλών για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ ήδη γίνεται συλλογή πληροφοριών και μέσω της Europol.

Αναμένεται οι δυνάμεις που συνολικά θα εμπλακούν να θυμίζουν τα μέτρα της 17ης Νοεμβρίου. Τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τον τελικό γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα έχει δημιουργηθεί ένα «πλέγμα ασφαλείας».

Σημαντικό «αγκάθι» για τις Αρχές αποτελεί η επιστροφή πολλών εισιτηρίων από τους Ιταλούς στην UEFA, που θα δοθούν, όπως όλα δείχνουν, στον Ολυμπιακό. Έτσι οι Ιταλοί που θα έρθουν για τον τελικό υπολογίζονται περίπου στις 3.000 – 4.000, την ώρα που οι οπαδοί του Ολυμπιακού αναμένεται να υπερβούν τις 10.000 και να φτάσουν ίσως και τις 15.000.

Ο τελικός του Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στις 22:00.