Με τον Κωνσταντέλια να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και τον Πεταυράκη να βάζει αυτογκόλ λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει πέρασε με 2-0 από την έδρα του Πανσερραϊκού, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολών των Μορέιρα και Δεληγιαννίδη, παραμένοντας στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Με τον Βιεϊρίνια να γίνεται σε ηλικία 38 ετών, ενός μήνα και 4 ημερών ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε με τη φανέλα του δικεφάλου του βορρά, το ματς άρχισε με την κεφαλιά του Σαμάτα που έφυγε άουτ μετά το κόρνερ του Μουργκ και ένα λεπτό μετά ο Κωνσταντέλιας βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Χοβάν.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο πρώτο 10λεπτο και αυτή του Πάμπλο Γκαρσία προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση στη συνέχεια, με τον ρυθμό να μην είναι καλός γενικά και τους Σερραίους να κάνουν αναγκαστική αλλαγή στο 24′, όταν ο τραυματίας Θυμιάνης άφησε τη θέση του στον Μπέργκστρεμ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 27′, ο Κωνσταντέλιας με ατομική ενέργεια και σουτ προσπάθησε ξανά για το γκολ αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τη μεγάλη φάση να λείπει και το 0-0 να παραμένει μέχρι και το 45’+2′, όταν ο «Ντέλιας» βρήκε τη λύση εκμεταλλευόμενος τη λάθος εκτίμηση του Διαμαντή μετά τη βαθιά μπαλιά του Γιόνι, κάνοντας το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να απαντήσει στο ξεκίνημα του β’ μέρους αλλά ο Ζ. Ζίβκοβιτς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ουάρντα, οι δύο προπονητές άρχισαν στη συνέχεια τις αλλαγές και τελικά τα δεδομένα άλλαξαν στο 69′ με την αποβολή του Μορέιρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Σβαμπ.

Με 10 παίκτες, πλέον, ήταν πολύ δύσκολο για τους γηπεδούχους να απειλήσουν τους Ασπρόμαυρους που ήλεγχαν την κατάσταση και στο 83′ ο Πανσερραϊκός έμεινε με 9 καθώς αποβλήθηκε και ο Δεληγιαννίδης, με απευθείας κόκκινη κάρτα, για το φάουλ που έκανε πηγαίνοντας με τις τάπες στη γάμπα του Τάισον.

Ο δικέφαλος του βορρά, επομένως, ήλεγχε πλήρως την κατάσταση και στο 90′ η σέντρα του Ράφα Σοάρες βρήκε στον Πεταυράκη και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-2 με αυτογκόλ.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Θυμιάνης (24’ Μπέργκστρομ), Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης, Μορέιρα, Οικονόμου (66’ Στάικος), Πηλέας (65’ Σοφιανός), Ουάρντα, Ντανκερλουί, Γούλερι (75’ Μούργος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (73’ Ράφα Σοάρες), Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Ότο, Σβαμπ (92’ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (63’ Μάρκος Αντόνιο), Μουργκ (63’ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (73’ Μπράντον Τόμας).