Με γκολ των Μπάμπα, Μεϊτέ, Τζίμα και Σάστρε ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και έπιασε τον Παναθηναϊκό στην 1η θέση, στους 41 βαθμούς, στο +2 από την ΑΕΚ και στο +6 από τον Ολυμπιακό.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν αρκετά ορεξάτοι στα πρώτα λεπτά αλλά δεν κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν σιγά-σιγά να παίρνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 20′ με τον Τζίμα που δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Κλέιμαν μετά την εκτέλεση κόρνερ. Μικρό το κακό, όμως, για τους Θεσσαλονικείς αφού το 1-0 δεν άργησε να έρθει… Στο 29′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε ωραία το σουτ του Ντεσπόντοφ αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σε αυτό του Μπάμπα που έγραψε το 1-0.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πλέον το προβάδισμα και πήγε για δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά στο 44′ αντέδρασε σωστά στη σέντρα-σουτ του Σάστρε, με τον στόχο να επιτυγχάνεται τελικά με την έναρξη του β’ μέρους: Στο 49′ ο Μεϊτέ με σέντρα-σουτ έκανε το 2-0 και στο επόμενο δίλεπτο οι Τζίμας και Κεντζιόρα είχαν ευκαιρίες για να ανεβάσουν το σκορ αλλά τις έχασαν.

Στο 53′, όμως, ο Τζίμας έκανε τελικά αυτό που έπρεπε, με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σάστρε από δεξιά, κάνοντας το 3-0 για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εξασφαλίσει τη νίκη χωρίς να χρειαστεί να κουραστεί ιδιαίτερα. Και ξεκούραστα ήρθε και το 4ο γκολ… Στο 66′ σε προσπάθεια του Σάστρε η μπάλα βρήκε στον Ριένστρα, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 4-0.

Όλα καλά, επομένως, για τον δικέφαλο του βορρά, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 86′ με τον Μπράντον Τόμας, πηγαίνοντας στους 41 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός, με τον οποίο μοιράζεται την κορυφή.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79’ Λύρατζης), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (67’ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (67’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τζίμας (67’ Τόμας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Τζίνο, Ριένστρα, Καραχάλιος (72’ Έφορντ), Κιάκος, Λεό Μπατίστ (62’ Ροσέρο), Κόντε (62’ Μπάλαν).