Ποινή φυλάκισης δυο ετών, με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής αλλά και δυο ακόμη άτομα για την αιματηρή επίθεση σε βάρος Αφγανού, πριν από επτά χρόνια, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε ως ηθική αυτουργός της επίθεσης με μαχαίρι, ενώ ο ρόλος των φυσικών αυτουργών αποδόθηκε στους δυο συγκατηγορουμένους της.

Ο Αφγανός, ο οποίος αναγνώρισε στους κατηγορούμενους τα πρόσωπα που του επιτέθηκαν, κατέθεσε στο δικαστήριο πως έπεσε θύμα τάγματος εφόδου το οποίο πλησίασε τον ίδιο και τους φίλους του. «Ξαφνικά μας πλησίασαν 15 άτομα, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο άντρες. Η γυναίκα αφού μας είπε να φύγουμε, είπε στους δύο άντρες που ήταν μπροστά να μας χτυπήσουν. Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι» περιέγραψε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Οι άλλοι μπήκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Άργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε κάποιος μαζί με εμένα. Μετά τρία τέσσερα άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα». Μάλιστα, το θύμα επισήμανε ότι το μαχαίρι τον χτύπησε πολύ κοντά στην καρδιά.

Μέσω των συνηγόρων τους οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι επέλεξαν να μην προσέλθουν στο δικαστήριο, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην επίθεση.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή τους υπογραμμίζοντας πέρα από το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν από το θύμα ότι «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη».

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή.