Παράνομες αποκλειστικές σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων

Συνελήφθησαν επτά γυναίκες


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
17:30
26/06/2015
Παράνομες αποκλειστικές σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων
1
loading

Στοχευμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Ιουνίου, σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών από κοινού με Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) του Υπουργείου Υγείας διενήργησε έλεγχο σε Νοσοκομείο των Βορείων Προαστίων, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι επτά αλλοδαπές γυναίκες (τρεις υπήκοοι Αλβανίας, δύο Γεωργίας, μία Ουκρανίας και μία Βουλγαρίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Mina

    Εκτος από παράνομες νοσοκόμες, έχουνε και κάτι ηλικιωμένους άντρες που γνωρίσουν στα πεζοδρόμια για πληρωμή. Χαμός γίνεται. Σίγουρα από το Ανατολικό bloc είναι. Τι άσχημα τα γεράματα. Δεν υπάρχει τίποτα χειροταίρω από το να μην είσαι ικανός να φροντίζεις τον εαυτό σου. Καλύτερα φτωχός και άσχημος παρα αυτή η εξάρτηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει