Σε ένα απομονωμένο κελί της γυναικείας πτέρυγας στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, βρίσκεται ο 53χρονος επιχειρηματίας, Ηλίας Μίχος που κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια και μαστροπεία με θύμα μία 12χρονη μαθήτρια από τον Κολωνό.

Ο 53χρονος προανακριτικά έχει πει ελάχιστα στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ενώ φαίνεται να προετοιμάζει μόνος του την απολογία του ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Τετάρτης (12/10).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να βρει νομικό συμπαραστάτη για να τον εκπροσωπήσει καθώς έχει εισπράξει πολλές αρνητικές απαντήσεις, ακόμη και από δικηγόρους που κατά το παρελθόν έχουν αναλάβει σκληρούς ποινικούς και άτομα που διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, εάν δεν καταφέρει να βρει συνήγορο τότε η Δικαιοσύνη θα του ορίσει –όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις- προκειμένου να μην απολογηθεί μόνος του.

Την ίδια ώρα, αν και φέρεται να έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του (υπάρχει καρτοτηλέφωνο για τους κρατούμενους στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ) κανένας δεν φαίνεται τον έχει επισκεφτεί αυτές τις ημέρες, πολλώ δε μάλλον η σύζυγος και ο γιος του που βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν κυκεώνα αποκαλύψεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 53χρονος είναι αρκετά σκεπτικός και λιγομίλητος, αναλογιζόμενος ενδεχομένως ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι «φωτιά».

Όσον αφορά τη 12χρονη έχει δώσει ήδη δύο καταθέσεις – παρουσία παιδοψυχολόγου – στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ενώ δυστυχώς δεν θα αργήσει η ώρα που θα κληθεί να αναγνωρίσει από φωτογραφίες τα τουλάχιστον 15 άτομα που τη βίασαν τους προηγούμενους μήνες.