Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στον Βόλο, μετά την αποκάλυψη ότι ο 39χρονος, που κατακρεούργησε τη νονά του με 42 μαχαιριές, είχε σκοτώσει το 2009 τη μητέρα του δικηγόρου που ανέλαβε την υπεράσπισή του.

Ο 39χρονος, που είναι ήδη προφυλακισμένος για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του, θα κληθεί από τον ανακριτή (που θα ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο) να καταθέσει για τη νέα δολοφονία που προέκυψε σε βάρος του, θα γίνει η μεταγωγή του στον Βόλο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται και θα κριθεί εκ νέου, αν θα προφυλακιστεί.

Βόλος: Πώς έφτασαν στα ίχνη του 39χρονου για το μαχαίρωμα της μητέρας του δικηγόρου του

Οι πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδα αναφέρουν πως ο δικηγόρος ήταν αυτός που είχε βρει νεκρή την 69χρονη μητέρα του μέσα σε μία λίμνη αίματος στο σπίτι της. Τότε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε δεχθεί 20 μαχαιριές ενώ ο δράστης είχε παραβιάσει την κεντρική πόρτα του διαμερίσματός της.

Η έρευνα που είχε γίνει τότε στο σπίτι της μητέρας του δικηγόρου «έδωσε» κάποια στοιχεία τα οποία ποτέ όμως δεν είχαν οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας που ερευνούσαν την υπόθεση με τη δολοφονία της νονάς του 39χρονου ανέσυραν από το συρτάρι τους τον φάκελο της υπόθεσης και άρχισαν να αναζητούν κοινά σημεία με τη δολοφονία της 75χρονης, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Στο μικροσκόπιο το DNA του 39χρονου

Ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 75χρονης γυναίκας στο Βόλο
Στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών μπήκε στο μικροσκόπιο το DNA του 39χρονου, το οποίο ταυτοποιήθηκε με γεννητικό υλικό που είχε βρεθεί τότε στον τόπο του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», το δείγμα DNA είχε ληφθεί από τα νύχια της γυναίκας που δολοφονήθηκε το 2009. Τότε, το μόνο που ήξεραν οι αρχές είναι ότι το δείγμα άνηκε σε άγνωστο νεαρό άρρεν.

Η έκθεση που συνέταξαν οι αστυνομικοί του τμήματος DNA της ΔΕΕ συμπεριλήφθη στη δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δολοφονία της νονάς του δράστη στη Νέα Ιωνία Βόλου.

«Είμαι ανακουφισμένος» – Η πρώτη δήλωση του δικηγόρου που υπερασπίστηκε τον δολοφόνο της μάνας του

Ανακουφισμένος που έστω και μετά από 12 χρόνια εξιχνιάστηκε επιτέλους η στυγερή δολοφονία της μητέρας του δήλωσε χθες ο Γιάννης Μηλίνης, ο οποίος είχε την τραγική τύχη να υπερασπιστεί τον δολοφόνο της μητέρας του μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος στην περιοχή Καζανάκι με θύμα την 75χρονη Ευθαλία Αβραμίδου Αλεξούλη.

Συγκεκριμένα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο taxydromos.gr, ο κ. Μηλίνης ανέφερς: «Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου Νίκης Μηλίνη τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».