Σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα εγκληματική ομάδα, η οποία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 33χρονος Έλληνας και δύο Πακιστανοί, 28 και 39 ετών. Ο πρώτος κατηγορείται ότι προμηθευόταν από τη Βουλγαρία ποσότητες καπνικών προϊόντων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι, ενώ οι συσκευασίες στερούνταν της προβλεπόμενης ταινίας του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μεταφέροντας τα λαθραία εμπορεύματα στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος τα αποθήκευε σε ειδικό χώρο, τροφοδοτώντας στη συνέχεια τους δύο Πακιστανούς, οι οποίοι με τη σειρά τους τα πουλούσαν σε λαϊκές αγορές της πόλης.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν σε διάφορα σημεία αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16.890 πακέτα τσιγάρα και 301 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία και το χρηματικό ποσό των 1.055 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμώνται σε 75.000 ευρώ.