«Σφίγγουν» το στομάχι οι εικόνες φρίκης που μπορούσε να αντικρίσει κανείς στη Σαμαρίνα των Γρεβενών, όπου πέντε άλογα μαρτύρησαν στα χέρια άγνωστων δραστών, οι οποίοι τα πυροβόλησαν και αφού τα σκότωσαν έπειτα τα τεμάχισαν.

Ο στάβλος θυμίζει πλέον σφαγείο, ενώ κάποια από τα άλογα που υπήρχαν στον στάβλο άρχισαν να τρέχουν για να γλιτώσουν με τον ιδιοκτήτη τους να τα ψάχνει από το πρωί στα βουνά, σύμφωνα με το MEGA, όμως να μην έχει καταφέρει να εντοπίσει κάποιο από αυτά.

«Τέσσερα άλογα, τα πυροβόλησαν. Τα τραβήξανε με το αυτοκίνητο, τα βάλανε σε μια γωνιά εκεί και τα ξεκοκαλίσανε». Μέσα στον στάβλο υπήρχαν και άλλα άλογα, που άρχισαν να τρέχουν και χάθηκαν, όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης, στο βουνό. Από το πρωί τα ψάχνει, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να τα εντοπίσει.

Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά, κατακρεουργημένα, χθες το απόγευμα. Ο ιδιοκτήτης έκανε καταγγελία στην αστυνομία, αλλά μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών. «Έβγαλαν τα πόδια, έβγαλαν τα κρέατα από την σπονδυλική στήλη και τα πήρανε. Τα πήραν για φαγητό τώρα, δεν ξέρω. Πήραν τα μπούτια τα μπροστινά, τις πλάτες. Ένα σφαγείο, ένα μακελειό. Μιλάμε τέτοιο πράγμα ούτε τα αγρίμια».

Ο ιδιοκτήτης των αλόγων υποστηρίζει ότι δεν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν, ενώ οι δράστες πιθανότατα παρακολουθούσαν το σημείο και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν. Πάντως οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, υλικό το οποίο αναλύουν ώστε να διαπιστώσουν ποιος ή ποιοι κινούνταν στο σημείο την ημέρα και την ώρα της κτηνωδίας.

Οι έρευνες στη Σαμαρίνα συνεχίζονται, με τις φιλοζωικές της περιοχής να προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία για να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στους αστυνομικούς.