Ο πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στις εκλογές είπε ότι «σε λίγο καιρό θα συναντηθούμε με τον ύπουλο ύφαλο της απλής αναλογικής λέγοντας μάλιστα ότι σε αυτό πόνταρε ο ΣΥΡΙΖΑ για να συρθούμε στην ακυβερνησία. Δεν πρέπει να μιλάμε για απλές εκλογές αλλά για εθνικές εκλογές. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την χώρα την επόμενη δύσκολη μέρα. Το ψηφοδέλτιο είναι απλό, είπε χαρακτηριστικά, αυτό που θα κάνει αυτοδύναμη την Ελλάδα και κυβέρνηση τη ΝΔ».

Τόνισε ακόμα κατά την ομιλία του στην Τρίπολη πως ακόμα ότι γύρω από τη ΝΔ θα συσπειρωθεί κάθε πολίτης που θέλει τον εκσυγχρονισμό.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε επίσης τα διλήμματα των εκλογών. «Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Ποιος μπορεί να ξεπερνά κρίσεις θωρακίζοντας την χώρα και την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Σε αυτό θα κληθεί να απαντήσει ο πολίτης. Και αυτό το ερώτημα ισχύει απόλυτα όπως και η πεποίθησή μου ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα ψηφίσουν για σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια».

Η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν θα δεχτούμε παιχνίδια με τις ένοπλες δυνάμεις»

«Τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στον Άρειο Πάγο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Τρίπολη.

«Πήγε να εμπλέξει και το στράτευμα στα σενάρια των υποκλοπών. Ζήτησε σεβασμό στις ένοπλες δυνάμεις αυτός που είπε όχι στα αμυντικά αεροσκάφη και τις φρεγάτες; Έλεος πια με την υποκρισία. Η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν μπορούν να γίνονται όλα εργαλεία στο βωμό του κομματικού συμφέροντος.

Δεν θα δεχτούμε παιχνίδια με τις ένοπλες δυνάμεις και ούτε μαθήματα από εκείνους που είναι η θλιβερή εξαίρεση στα εθνικά θέματα. Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα αλλά ναι στο τίποτα. Θα τους προτιμούσε ο κ. Ερντογάν αλλά έχει εμένα απέναντι του. Έχει απέναντί του μια χώρα που θέλει τον διάλογο αλλά δεν κάνει διάλογο με το παράλογο».