Παραλήρημα από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τα ελληνικά νησιά, με τον αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο πως «δεν έβγαλε κιχ για τα νησιά που βρίσκονται “υπό κατοχή” και τώρα «κάνει τον νταή στην Ελλάδα».

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Κιλιτσντάρογλου είπε αρχικά: «Έκανα μια ομιλία εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω ‘έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά’. Σου λέω ‘κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή’. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως “μην με εκνευρίζετε”, όχι “θα έρθω” ή “θα φύγω”, “θα κάνω επιχείρηση στη Συρία”, κτλ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ».

Συνεχίζοντας ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε : «Όταν στρατιωτικοποιούνταν τα νησιά, σου είπαν οι καθηγητές, σου είπαν οι στρατιώτες, σου είπαν οι απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί. Είπαν “φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης”. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή».

Μεταξύ άλλων, στις ακραίες του δηλώσει ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Φοβούνται ότι θα θυμώσει κάποιος με εμάς. Δεν θα φοβηθούμε. Μας είπαν για κάποιο διάστημα “έλα, έλα, έλα”. Λόγω Κύπρου. Ο Eτζεβίρ είπε “έρχομαι”. Ο Eτζεβίρ και ο Eρμπακάν πήγαν και πήραν το “τουρκικό τμήμα” της Κύπρου. Τελείωσε. Φώναξαν; Είπαν ότι ερχόμαστε; Όχι. Έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο. Στην παράδοσή μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Αν φωνάζεις και ουρλιάζεις, δεν γίνεται τίποτα».