Τέτοιες μέρες πριν από είκοσι χρόνια άρχιζε να ξετυλίγεται το κουβάρι της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» που οδήγησε τους υπαίτιους στη φυλακή. Κατά συνέπεια η σημερινή τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου πολιτικού και δημοσιογράφου Παύλου Μπακογιάννη σήμερα στις 19:30 το απόγευμα, στο Άλσος που φέρει το όνομά του, επί της οδού Δάφνης στο Ψυχικό, έχει υψηλό συμβολισμό.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ανθρώπου που δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση πριν από 33 χρόνια θα γίνουν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της τότε συζύγου του Ντόρας Μπακογιάννης και των παιδιών της Αλεξίας και Κώστα Μπακογιάννη, νυν δημάρχου Αθηναίων, ενώ αναμένεται να βρεθούν επίσης στον χώρο φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι του Ευρυτάνα πολιτικού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη. Το γλυπτό του Παύλου Μπακογιάννη φιλοτεχνήθηκε από τον βραβευμένο καλλιτέχνη-γλύπτη Γιώργο Καλακαλλά και είναι δωρεά του κ. Νικολάου Χριστογιάννη.