«Κανείς πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος απέναντι στις αυξήσεις» επανέλαβε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι έχουν ληφθεί ήδη μέτρα και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν για όσο χρόνο χρειάζεται.

Υπογράμμισε ότι μέχρι την Παρασκευή η πλατφόρμα ανοίγει και οι πολίτες θα μπορούν με εύκολο τρόπο να μπορέσουν να εισάγουν τα στοιχεία τους και θα πάρουν επιστροφή έως και 600 ευρώ, για αυτά τα οποία πλήρωσαν παραπάνω από το μήνα Δεκέμβριο έως το μήνα Απρίλιο. Και ήδη οι λογαριασμοί του ρεύματος έρχονται σχετικά μειωμένοι ειδικά στις επιχειρήσεις.

«Θα συνεχιστεί η παρέμβαση για όσο χρόνο χρειάζεται. Η χώρα μας έχει σχετικά αυξημένη βενζίνη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί διαχρονικά είχαμε υψηλούς φόρους. Δεν θα μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για τον απλούστατο τρόπο ότι με αυτό τον τρόπο θα επιδοτούσαμε περισσότερο τους πλούσιους και λιγότερο τους φτωχούς. Θα υπάρχει παρέμβαση και στη βενζίνη και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο.

Ο τρόπος που έχουμε δράσει μέχρι σήμερα, δίνει ένα περίγραμμα του πώς θα παρέμβουμε από δω και στο εξής. Θέλουμε να κάνουμε παρέμβαση. Πιστεύω ότι το αντέχουμε οικονομικά και θα πρέπει να υπάρχει μία ανακούφιση των πολιτών, ενόψει και των διακοπών» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.