Για πολύ θετική εξέλιξη, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όσον αφορά την συμφωνία Ελλάδας και Βρετανίας να συζητήσουν για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα σε επίπεδο υπουργών Πολιτισμού.

«Είναι πολύ θετικό που συντηρείται η δυναμική της συζήτησης αυτής. Ο πρωθυπουργός προσωπικά έχει αναπτύξει μια διεθνή πρωτοβουλία και υπάρχει ισχυρή κινητικότητα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (19/5).

Πρόσθεσε δε ότι είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της UNESCO και θα ολοκληρωθεί απόψε η αύριο.

«Θα γίνουν ανακοινώσεις από την αρμόδια υπουργό κα Λίνα Μενδώνη», κατέληξε.

«Μίζερη, αμήχανη και μικρόψυχη η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο» – Ανοικτός να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς

«Η μίζερη αμήχανη και μικρόψυχη αντίδραση δείχνει και το μέγεθος της εθνικής επιτυχίας. Ως απάντηση στην αντίδραση των αντιπολιτευτικών κύκλων θα μπορούσε κανείς να αντιπαραθέσει κανείς τον αιφνιδιασμό, την τεράστια ανησυχία της τουρκικής πλευράς και τον θυμό του τουρκικού Τύπου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των κομμάτων.

Και συνέχισε: «Θα μπορούσε να κάνει κανείς και μια προβολή με μια ενδεχόμενη αντιστροφή των ρόλων. Καλούμε να μας πουν όσοι αντιδρούν πως θα συμπεριφερόντουσαν ή πως θα αξιολογούσαν αν στην θεση του πρωθυπουργού ήταν ο Ερντογάν. Τι θα έλεγαν αν τύχαινε αυτής της υποδοχής και τιμής στις ΗΠΑ. Τι θα έλεγαν αν μιλούσε εκείνος στο Αμερικανικό Κογκρέσο και καταχειροκροτούνταν από τους αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές με τον τρόπο που μίλησε ο πρωθυπουργός για το Αιγαίο και την Κύπρο, τι θα έλεγαν αν είχε μια τέτοια υποδοχή και αποδοχή ο λόγος ενός Τούρκου προέδρου όταν θα μιλούσε για τον ρόλο της χώρας του ως συμμάχου και εταίρου των ΗΠΑ. Είναι αυτονόητο και αυταπόδεικτο το πολύ σημαντικό και ιστορικό της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ».

Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι πάντα ανοικτός στην ενημέρωση των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών.