Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς είχαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα και συντονιστής ΕΠΕΚΕ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και την οικονομική τους δραστηριότητα. Επίσης, η μείωση του προσωπικού της τράπεζας και οι καταχρηστικές πρακτικές της σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, που έχουν την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κατήγγειλαν επίσης πολιτικές παρεμβάσεις σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που καταλύουν κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οι εκπρόσωποι της Κ.Ο. εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό και θεσμικό επίπεδο για την προστασία των θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και την αποτροπή κάθε εργοδοτικής αυθαιρεσίας που πιέζει τους εργαζομένους σε έξοδο από την Τράπεζα, καθώς επίσης και για την αντιστροφή των ενεργειών της Διοίκησης, η οποία προχωράει στο κλείσιμο υποκαταστημάτων ακόμη και σε περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η οικονομική δραστηριότητα και να διακόπτεται η ομαλή εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών, όταν μάλιστα η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανακεφαλαιοποιηθεί 4 φορές με χρήματα του ελληνικού λαού, έχει κάνει χρήση του αναβαλλόμενου φόρου, ενώ αρνήθηκε να προβεί στην πληρωμή του τοκομεριδίου του ομολόγου CoCos, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, με την κάλυψη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τέλος, επεσήμαναν ότι θα επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο των αποσχίσεων προκειμένου να μη αποτελεί όχημα από τις τράπεζες και τις άλλες εταιρείες, μετατροπής των εργαζομένων τους σε εργολαβικούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο