Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή τη σύμβαση για την απόκτηση των έξι επιπλέον γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale (πέραν των πρώτων 18) προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των συνολικά 24 που θα απαρτίζουν μια ξεχωριστή Μοίρα.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι άκρως ικανοποιημένη τόσο από τις επιχειρησιακές δυνατότητες των συγκεκριμένων αεροσκαφών όσο και από το γεγονός ότι παραδίδονται τμηματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με το χρόνο που γίνονται οι παραγγελίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault θα ακολουθεί τους αντίστοιχους όρους των συμβάσεων που προβλέπονταν για τα 18 πρώτα μαχητικά. Θα ορίζει το ακριβές χρονοδιάγραμμα παραλαβής αλλά και την ακολουθούμενη υποστήριξη που θα υπάρχει προς τα αεροσκάφη, αφού αγοραστούν, τόσο από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία, όσο και από τις εταιρείες που είναι αρμόδιες για τα δομικά μέρη του αεροπλάνου (την Thales DMS France) και για τους κινητήρες (την Safran Engines).