Αλχημείες της κυβέρνησης χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης τα στοιχεία περί αύξησης του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος καθώς όπως τονίζει, κάνουν συγκρίσεις με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι εν μέσω lockdown. Παράλληλα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί «το τσουνάμι ακρίβειας που δεν θα είναι παροδικό όπως εκτιμά το οικονομικό επιτελείο».

Η εκτίμηση του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως «εξ αντικειμένου έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο» και πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να ηγηθούμε μιας κυβέρνησης προοδευτικής συμμαχία και κατεύθυνσης, όποτε στηθούν κάλπες, είτε σε 3 μήνες, είτε σε 13».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι κατά τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα στα μέλη και τους ψηφοφόρους ώστε να τοποθετηθούν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. «Σε αυτή την περίπτωση η προοδευτική συνεργασία θα είναι εξασφαλισμένη» όπως είπε. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι το 2015 είχε συζητήσει με το ΚΙΝΑΛ για συνεργασία, αλλά από τη Χαριλάου Τρικούπη είχαν αρνητική στάση. «Ήταν τόσο γρήγορες οι εξελίξεις και η ανάγκη να υπάρξει τότε κυβέρνηση, που δεν μπορεί να επιρρίψει κανείς ευθύνες» ήταν τα λόγια του.

Όσον αφορά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την τροπολογία για τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται στις υποθέσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο βουλευτής αντέτεινε ότι για όσους παρανομούν δεν χρειάζονται επιπλέον ρυθμίσεις και τροπολογίες προκειμένου να επιβληθούν ποινές. «Για την πλαστογραφία υπάρχουν συγκεκριμένες ποινές. Πρόκειται για επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» σχολίασε, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν διαχειρίστηκε όπως έπρεπε από την αρχή το πρόβλημα της πανδημίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανασφάλεια των πολιτών και στο ζήτημα του εμβολιασμού. «Για να στηρίξουμε, θα έπρεπε να είναι διαφορετική η προσπάθεια και να έχει συζητηθεί από όλους», τόνισε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.