«Για μια ακόμα φορά ο κ. Τσίπρας καταφεύγει σε πελώρια ψέματα, για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση. Σήμερα, ισχυρίστηκε ότι δήθεν 83.000 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική!» απαντά το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

  • «Για την τρέχουσα περίοδο 2021-2022, (όπως έγινε και κατά την περίοδο 2020-2021), καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις για τη συμμετοχή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και βρεφονηπιακούς ολοκληρωμένης φροντίδας! Ακόμη περισσότερο: εφέτος εντάσσονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς 13.500 πιο πολλά παιδιά σε σχέση με το 2019.
  • Το ίδιο συνέβη (καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις) για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, (όπου οι αιτήσεις εφέτος ήταν 10% περισσότερες σε σχέση με πέρυσι και 64% σε σχέση με το 2019), με την ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος, έγινε εφικτό να καλυφθούν 3.000 περισσότερες αιτήσεις σε σχέση με πέρυσι (63.051 έναντι 59.983).
  • Συνολικά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ εφέτος (2021-2022) εγκρίθηκαν 167.031 αιτήσεις έναντι 155.684 το 2019-2020, όταν είχε κάνει τον αρχικό προγραμματισμό η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Επομένως, «ο κ. Τσίπρας δεν κάνει απλώς το μαύρο άσπρο, ισχυριζόμενος ότι έμειναν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά κάνει κριτική σε μία κυβέρνηση που αποδεδειγμένα έχει κάνει στο συγκεκριμένο τομέα πολύ περισσότερα από τη δική του», επισημαίνει το Υπουργείο.

«Έχει παράδοση όμως ο κ. Τσίπρας στα μεγάλα ψέματα και δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την πλευρά του!» κατέληξε η ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.