Με τον κύπριο υπουργό Πολιτισμού Κώστα Καδή συναντήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, προκειμένου να συζητήσουν για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού.

«Σε περίοδο κρίσης Αθήνα και Λευκωσία μπορούν να προβάλουν τις κοινές τους πολιτιστικές αξίες, οι οποίες είναι διαχρονικές» τόνισε ο κ. Γεροντόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική την αναφορά του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη, στα εγκαίνια του παραρτήματος του Ιδρύματος στην Λευκωσία, ότι ο πολιτισμός των αρχαίων Ελήνων, είναι και σύγχρονος πολιτισμός.

«Ο Αριστοτέλης είναι σύγχρονος και σήμερα, ο Πλάτωνας είναι σύγχρονος και σήμερα» σημείωσε ο Έλληνας υφυπουργός και πρόσθεσε: «Με αυτά τα όπλα πηγαίνουμε στο εξωτερικό και κερδίζουμε μάχες και για τα εθνικά μας τα θέματα και για τα ζητήματα της καθημερινότητάς μας».

Σύμφωνα με τον κ.Καδή οι δύο άντρες διαπίστωσαν ότι ο πολιτισμός μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση των επιδιώξεων των δύο χωρών, αλλά και στην προώθηση ζητημάτων που έχουν σχέση και με το Κυπριακό.

Μετά τη συνάντηση με τον κύπριο υπουργό Παιδείας, ο κ. Γεροντόπουλος, συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρέσβη, Βασίλη Παπαϊωάννου, επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων και αγνοουμένων αξιωματικών και οπλιτών της Δύναμης. Επίσης, ξεναγήθηκε στο μουσείο της ΕΛΔΥΚ και συνομίλησε με αξιωματικούς και οπλίτες.