Στο Αιγαίο θα κάνει φέτος Πάσχα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επιλογή που μόνο τυχαία δεν είναι καθώς θέλει να υπογραμμίσει συμβολικά τη στήριξή της στους κληρωτούς και τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που φυλάνε τα σύνορα έναντι της τουρκικής απειλής. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Σακελλαροπούλου θα βρεθεί την Κυριακή του Πάσχα στην 130 Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου μαζί με τους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ακολούθως θα μεταβεί στον ακριτικό Αϊ Στράτη όπου θα μιλήσει με τους κατοίκους του νησιού και θα χαιρετήσει τη μετάβασή του στην «καθαρή» ενέργεια καθώς θα γίνει ένα από τα πρώτα ενεργειακά αυτόνομα νησιά, όχι μονάχα της χώρας μας αλλά ολόκληρης της Μεσογείου. 

Κατά την επίσκεψη της στο νησί των 200 περίπου κατοίκων, η κ. Σακελαροπούλου θα συναντηθεί με τους κατοίκους του νησιού και τη δήμαρχό τους Μαρία Κακαλή ενώ έχει ζητήσει να συναντηθεί και με τους 27 μαθητές όλων των βαθμίδων του νησιού και τους εκπαιδευτικούς τους.

Επίσης θα συναντηθεί με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στο Νικόλαο Σιαλμά, ο οποίος κατέπεσε στο Αιγαίο με Mirage F1 κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικό F-16 στις 18 Ιουνίου του 1992.

Μιλώντας στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, η Μαρία Κακαλή τόνισε πως «αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί μας και τους 200 ακρίτες του Βορείου Αιγαίου η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας την Κυριακή του Πάσχα».