Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέκος Φλαμπουράρης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών. Στην έναρξη της ομιλίας του ανέφερε ότι: «Έχει γίνει φανερό ότι η επένδυσή σας στα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να αγιογραφείται μια αποτυχημένη κυβέρνηση, έχει αρχίσει να εξαντλείται».

«Οι πολίτες βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια την ανικανότητα του επιτελικού κράτους και του επιτελάρχη να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας σε υγειονομικό και κοινωνικό επίπεδο», σημείωσε ο Αλ. Φλαμπουράρης βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

«Και η Κυβέρνηση τι κάνει; Προσλήψεις στην αστυνομία, δημιουργία κάθε λογής νέου αστυνομικού σώματος. Και φυσικά αυταρχισμός, απειλές και ξύλο.

Έχουμε μια κυβέρνηση, που έχει την αστυνομία για απάντηση σε κάθε ερώτημα.

Κυβέρνηση αυταρχική και αντιλαϊκή. Με ιδιαίτερο ζήλο για την αποξήλωση κατακτήσεων δεκαετιών ως προς τα εργασιακά δικαιώματα, για παράδειγμα. Κυβέρνηση αντιδημοκρατική. Κυβέρνηση ημετέρων, πελατειακή, από τους εμβολιασμούς έως τις οικονομικές ενισχύσεις μεγάλων εταιρειών. Κυβέρνηση της «απ’ ευθείας ανάθεσης».

Σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, ο υπεύθυνος του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η κυβέρνηση φέρνει διατάξεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την προστασία της περιουσίας του και κατ’ επέκταση του Δημόσιου Συμφέροντος, αλλά αντίθετα ενδεχομένως να αποβούν και επιζήμιες.

«Αντί να προτείνετε αλλαγές ώστε η συμμετοχή του Ταμείου στα κεφάλαια των τραπεζών να αξιοποιείται ως μια θετική συμβολή στο ρόλο που καλούνται να παίξουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και ιδιαίτερα στην παροχή ρευστότητας, που έχουν ανάγκη χιλιάδες επιχειρήσεις, και ως μια θετική συμβολή στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, δίκαιης και περιβαλλοντικά ισορροπημένης εσείς προτείνετε την αποχώρηση του ΤΧΣ και την παράδοση των τραπεζών στους ιδιώτες και μάλιστα με όρους ασαφείς».

«Το ΤΧΣ είναι η αποεπένδυση»

Ο Αλ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε πως μοναδικός στόχος που επιφυλάσσει η κυβέρνηση για το ΤΧΣ είναι η αποεπένδυση, δηλαδή να φύγει το ΤΧΣ από τη μετοχική σύνθεση των τραπεζών και το μόνο που προβλέπεται είναι η ασυλία των μελών του για τυχόν βλαπτικές επιλογές που θα υπάρξουν, σε περιπτώσεις συμμετοχής του ΤΧΣ σε ΑΜΚ των τραπεζών και μάλιστα με περιορισμό των δικαιωμάτων του»

«Είναι σαφές ότι η ασυλία προτείνεται γιατί είμαστε σε μία χρονική περίοδο που τα μέλη του θα κληθούν να βάλουν την υπογραφή τους σε αποφάσεις για πράξεις που αντιστρατεύονται το δημόσιο συμφέρον και αναφέρομαι στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και στην επανιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς».