«Εάν μέχρι το Δεκέμβριο δεν καταφέρω να μειώσω τις τιμές, θα παραιτηθώ», επανέλαβε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Γιακουμάτος αναφέρθηκε στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συμπληρώνοντας ότι «δεν αλλάζει ο νόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές».

Ωστόσο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης συμπλήρωσε ότι είναι σε διαβουλεύσεις με το ΕΒΕΑ και τις Περιφέρειες προκειμένου οι καταστηματάρχες να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για το ποιοι θέλουν να ανοίγουν. «Ο νόμος δεν ορίζει σε ποιες περιοχές θα λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές», ανέφερε χαρακτηριστικά και, εκτός των άλλων, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για μερικά ΜΜΕ λέγοντας: «Υπάρχουν και δημοσιογράφοι που κάνουν μονταζιέρα».

Ο κ. Γιακουμάτος σχολίασε και τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, δηλώνοντας: «Δεν χρειάζονται εκλογές σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε» και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχει σύγκλιση σε βασικά θέματα, μπορούμε να συνεργαστούμε ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ».