Την ανάγκη αναβάθμισης του ΕΣΥ, με ενισχυμένες τις υποδομές στα δημόσια νοσοκομεία, και κυρίως με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, «που ιδιαίτερα τώρα με την πανδημία, αποδείχτηκε πόσο αναγκαίο είναι», υπογράμμισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας επί του Προϋπολογισμού 2021.

«Θα έπρεπε να προχωρήσετε σε συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να γίνονται πολύ περισσότερα καθημερινά, όμως με τον επιστημονικό τρόπο που δίνει αξιόπιστα αποτελέσματα, αλλά αντίθετα μπερδευτήκατε με τα διπλά παράλληλα συστήματα καταγραφής. Δεν θέλατε να επιβάλλετε την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας, στο στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, όχι μόνο γιατί δεν έχετε τέτοιο, αλλά και γιατί υποχωρήσατε στις θελήσεις των μεγαλο-ιδιοκτητών που νέμονται την ιδιωτική υγεία», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Για τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ο κ. Φλαμπουράρης είπε:

«Τα μέτρα που παίρνετε όχι μόνο δεν προστατεύουν τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, μέσα από αναγκαίες επιδοτήσεις που θα αναπλήρωναν σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες, αλλά και το τραπεζικό σύστημα δεν συμβάλλει στην ρευστότητα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία τους, αλλά υλοποιείται η γενική κατεύθυνση της κυβέρνησης που οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο και αφανισμό, αρκετές δε απορροφούνται από μεγάλους ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Τέλος ο κ. Φλαμπουράρης κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι εκείνη χρεοκόπησε τη χώρα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τη χώρα εσείς τη χρεοκοπήσατε. Πολλοί από σας καθόσασταν στα ίδια κυβερνητικά έδρανα. Η ιστορία δεν ξεκίνησε το Γενάρη του 2015. Το 2015 άρχισε η προσπάθεια για να βγει η πατρίδα και οι άνθρωποί της από το βυθό, να βγάλουμε από το λαιμό τη θηλιά που μας είχατε φορέσει. Το καλοκαίρι του 2019 αυτή η προσπάθεια διακόπηκε. Όμως οι πολίτες που τώρα υποφέρουν, οι δημοκρατικοί, οι προοδευτικοί πολίτες, οι νέοι άνθρωποι, όσοι εξαπατήσατε, θα σταματήσουν το πισωγύρισμα».