Τα ελληνικά φορτηγά θα έχουν «απόλυτη προτεραιότητα» στη μεταφορά των ελληνικών αγροτικών προϊόντων (ροδάκινων), ευπαθών και μη, προς τις χώρες εξαγωγής τους.

Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στους ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί και εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης, παρουσία βουλευτών.

Για την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης, ζητήθηκε από τον υφυπουργό και έγινε αποδεκτή η δημιουργία συντονιστικού οργάνου μεταξύ των δύο φορέων, οι οποίοι θα συγκροτήσουν κατάλογο όλων των ελληνικών φορτηγών που επιθυμούν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ώστε να υπάρχει ομαλή και συνεχής μεταφορά των αγροτικών προϊόντων προς τις διεθνείς αγορές.

Η σύσκεψη έγινε μετά από το «θόρυβο» που ξέσπασε ότι τα ελληνικά φορτηγά δεν επαρκούν για τις εξαγωγές ροδάκινων στη Ρωσία, με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) να καταγγέλλει «συγκροτημένα συμφέροντα» τα οποία, όπως υποστηρίζει, ωθούν τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων κυρίως σε μολδαβέζικα φορτηγά.