«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί παρά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Παίρνοντας τον λόγο στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός παραδέχθηκε πως καθυστέρησε να εκδώσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία του θεσμού, λόγω των ανοιχτών ζητημάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσει.

«Η Δικαιοσύνη λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί και το έχουμε δει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι σημαντικό στέλνουμε καθημερινά ένα μήνυμα για την προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουμε σε φαινόμενα που βλέπουμε στο εξωτερικό. Πρέπει να δείξουμε όλοι σύνεση και υπομονή και να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν αυτή η δύσκολη συνθήκη να αφήσει όσο το δυνατόν πιο μικρό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία» τόνισε.

Ακολούθως, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που ζητούσε να ανασταλούν λόγω της πανδημίας οι πλειστηριασμοί, ξεκαθάρισε πως αυτό συμβαίνει ήδη στις «κόκκινες» περιοχές.