«Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα τραγικά λάθη στο ταίριασμα παιδιών και υποψηφίων γονέων κατά την πρόσφατη εφαρμογή του νόμου για την αναδοχή και υιοθεσία», είναι το θέμα της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, η Θεανώ Φωτίου.

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο νομοθέτημα, κάνοντας λόγο για περίεργα άρθρα, και αναρωτιέται αν υπάρχουν σκοπιμότητες.

Μάλιστα η κ. Φωτίου μιλάει στην ερώτησή της και για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Μητέρα», λέγοντας ότι στις φωτογραφίες φαίνεται ο πρωθυπουργός να αγκαλιάζει νήπια χωρίς να προστατεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα αλλά και χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Αυτή είναι αναλυτικά η ερώτηση της Θεανώς Φωτίου:

«Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα τραγικά λάθη στο ταίριασμα παιδιών και υποψηφίων γονέων κατά την πρόσφατη εφαρμογή του νόμου για την αναδοχή και υιοθεσία»

«Μας καταγγέλλεται ότι έχουν γίνει τραγικά λάθη κατά το ψηφιακό ταίριασμα γονιών και παιδιών που επιχειρήσατε, βεβιασμένα και απροετοίμαστοι, για επικοινωνιακούς λόγους, στις 6 Ιουλίου 2020. Πολλά από τα προτεινόμενα ταιριάσματα αφορούσαν παιδιά τα οποία είχαν ήδη τοποθετηθεί σε άλλη οικογένεια!

Γνωρίζουμε ότι οι σχετικές έγγραφες οδηγίες εστάλησαν με εγκύκλιο που εκδόθηκε από τον Γ. Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Παρασκευή 3/7 και το ταίριασμα ξεκίνησε τη Δευτέρα 6/7 χωρίς καμία προετοιμασία.

Ο λόγος της εσπευσμένης έναρξης του ταιριάσματος ήταν να το εγκαινιάσει ο κ. Μητσοτάκης στις 7/7 στο ΜΗΤΕΡΑ. Δεύτερη φορά εγκαίνια του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ.

Στις 13/7 ψηφίσατε σε άσχετο νομοσχέδιο 2 άρθρα που αφορούσαν στο ταίριασμα παιδιών με υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς, διότι τάχα ήταν απαραίτητα για να προχωρήσει το ταίριασμα, ενώ το ταίριασμα πραγματοποιείτο ήδη από τις 6/7. Ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από αυτά τα περίεργα άρθρα;

Στο φωτογραφικό υλικό που συνόδευσε την επικοινωνιακή κάλυψη της επίσκεψης του  κ. Μητσοτάκη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού ΜΗΤΕΡΑ, είδαμε τον πρωθυπουργό να αγκαλιάζει νήπια μπροστά στις κάμερες, χωρίς να προστατεύει τα προσωπικά τους δεδομένα και χωρίς μέτρα  προστασίας για τον κορονοϊό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Πώς επιτρέψατε να αρχίσει το ταίριασμα παιδιών με υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς πριν την έκδοση της κατά δήλωσή σας απαραίτητης ΚΥΑ, ποιός έχει την ευθύνη για τα τραγικά λάθη που παρουσιάστηκαν στην διαδικασία του ταιριάσματος και ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε;
  2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πλήρους και καθολικής εφαρμογής του νόμου για την αναδοχή και υιοθεσία, δεδομένου ότι για πάνω από έναν χρόνο δεν έχουν εκδοθεί οι κοινές υπουργικές αποφάσεις ούτε για την επαγγελματική αναδοχή, ούτε για την οικονομική ενίσχυση των αναδόχων γονέων, ούτε για την εφαρμογή του μέτρου της αναδοχής από τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων;».
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.