«Εκτός λογικής» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων όταν η χώρα έχει το υψηλότερο κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές πλεόνασμα στην Ευρώπη. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» τονίζει πως «αναμένουμε συνέπεια και από την πλευρά των εταίρων και δανειστών» και πως νέα μη ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα με βάση το πρόγραμμα, δεν προκύπτουν. «Στη φάση που διανύουμε απαιτείται να δοθεί έμφαση σε άλλους παράγοντες», πρόσθεσε, «το δημοσιονομικό εγχείρημα πρέπει συνεχώς, όπως και γίνεται, να υποστηρίζεται με την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να εμπλουτίζεται με πολιτικές για την ανάταξη της οικονομίας».

Ξεκαθαρίζει πως δεν υφίσταται θέμα για κατάργηση των πρόωρων συντάξεων ενώ για το χρηματοδοτικό κενό και το δημόσιο χρέος δηλώνει πως η κυβέρνηση επιθυμεί άμεσες και καθαρές λύσεις.

Για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης λέει ότι παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τονίζει πως τα έσοδα από τον ΦΠΑ των πετρελαιοειδών και τον ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων υπολείπονται σημαντικά των στόχων, κατά 298 εκατ. ευρώ και 359 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.