Ένα βήμα μπροστά στην υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να κάνει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου του την Παρασκευή στη Μαδρίτη.

Το προεδρείο του ΚΕΑ θα συνεδριάσει με επίκεντρο την κρίση στην ΕΕ και την πορεία της Ευρώπης, συζήτηση δε αναμένεται να γίνει και για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Χρυσή Αυγή, καθώς και την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα έχει ήδη κερδίσει έδαφος στο εσωτερικό του ΚΕΑ και αναμένεται να υπάρξει την Παρασκευή και πρόταση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ήδη οι σοσιαλιστές στηρίζουν την υποψηφιότητα του σημερινού προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Α. Τσίπρα αναμένεται να γίνει στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς τον Δεκέμβριο, επίσης στην Μαδρίτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σάββατο και την Κυριακή θα πάρει μέρος και θα μιλήσει στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις και τη δράση του κόμματος για το επόμενο διάστημα.