Η εισαγγελέας Πειραιά αρμόδια για τις φυλακές Κορυδαλλού Μαρία Τρουπή απέρριψε το αίτημα του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του ίδιου κόμματος Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού που ζητούσαν να παραβρεθούν αύριο στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί το αίτημα άρσης της ασυλίας τους, που έχει ζητηθεί από τον ανακριτή Σπύρο Γεωργουλέα.

Ειδικότερα, οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν υποβάλει αίτημα στην διευθυντήρια των φυλακών Κορυδαλλού για να τους δοθεί η άδεια να μεταβούν αύριο στην Βουλή για να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας τους.

Διευκρινίζεται ότι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγή κατά της αρνητικής απόφασης της εισαγγελέως Πειραιώς στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, γίνεται λόγος για «οριστική κατάλυση του Συντάγματος», επισημαίνοντας ότι «απαγορεύουν την ψήφο στους προφυλακισμένους βουλευτές».

Σύμφωνα με την Χ.Α., «οριστικά κατέπεσε σήμερα το δημοκρατικό προσωπείο του “συνταγματικού” τόξου. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι προφυλακισμένοι βουλευτές του Κινήματος Παππάς και Λαγός, απευθυνόμενοι στις Αρχές του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού αιτήθηκαν να μεταβούν αύριο στη Βουλή, προκειμένου να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση πρόκειται να διεξαχθεί συζήτηση και ψηφοφορία σχετικά με την άρση της βουλευτικής ασυλίας 6 βουλευτών (Ηλία Παναγιώταρου, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Ηλία Κασιδιάρη, Γεώργιου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα)».

Και προσθέτει: «Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και κατά συνέπεια στην αυριανή ψηφοφορία το αποτέλεσμα θα είναι προϊόν νόθευσης της βούλησης του Σώματος και θα έχει χαρακτήρα πλασματικό. Όπως είναι γνωστό οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν χάνουν τα σχετικά δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα το άρθρο 70Α που προβλέπει το δικαίωμα επιστολικής ψήφου σε βουλευτές, θα έπρεπε να τύχει αναλογικής εφαρμογής στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η ουσία της διάταξης βρίσκεται στην αδυναμία φυσικής παρουσίας του βουλευτή στη συνεδρίαση».

«Προφανώς, εν όψει και του επερχόμενου μνημονίου, οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στο καθεστώς και έπρεπε να εξαφανιστούν», καταλήγει η ανακοίνωση.