Έτοιμο είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πυκνογραμμένο κείμενο περίπου 30 σελίδων με τον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου 2015 – Ιουλίου 2019.

Την ευθύνη της σύνταξης του κειμένου έχουν έμπειρα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως είναι ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Γιάννης Δραγασάκης και αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες αρχικά στην Πολιτική Γραμματεία και ακολούθως στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει αποκλειστικά επί τούτου.

Στο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα αν και αποφεύγεται τεχνηέντως η ονομαστική αναφορά σε πρόσωπα υπουργών. Άλλωστε στόχος ήταν εξαρχής ο απολογισμός να μην διαταράξει την πορεία προς το συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Μαΐου.

Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι πολλοί πρώην και τέως υπουργοί της προηγούμενης περιόδου, μόλις διαβάσουν το κείμενο θα πάρουν θέση, υπερτονίζοντας φυσικά το κυβερνητικό έργο που παρήγαγαν.