Πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τις υιοθεσίες: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά όλα τα παιδιά

«Πολιτική μας είναι η αποϊδρυματοποίηση» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:28
16/01/2020
Πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τις υιοθεσίες: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά όλα τα παιδιά
6
loading

Σε δεσμεύσεις σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υιοθεσία παιδιών προέβη η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί σε ηλεκτρονικό μητρώο και τα τελευταία παιδιά που υπάρχουν στα κέντρα κοινωνικής προστασίας.

«Η παιδική προστασία και ειδικότερα η υπόθεση της αναδοχής και της υιοθεσίας είναι για την κυβέρνηση μεγάλη προτεραιότητα. Πολιτική μας είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, και κλειδί για γρήγορη λύση του προβλήματος είναι το ηλεκτρονικό μητρώο που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργεί, το οποίο θα κάνει τη σύζευξη υποψηφίων θετών ή ανάδοχων γονέων και παιδιών», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Μπαλάφα που τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών αναθεσίας και υιοθεσίας παιδιών.

Όπως είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν ήδη καταχωρηθεί στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όλες οι αιτήσεις υποψηφίων για υιοθεσία και αναδοχή και όλοι οι φορείς παιδικής προστασίας - που ξεπερνούν σε ό,τι αφορά το δημόσιο τους 10 και τους 47 οι οποίοι είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου - και διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί και όλα τα παιδιά με δικούς τους φακέλους μέσα στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Ακόμα, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει τρέξει γρήγορα τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από το 2018 για την πρόσληψη 317 ατόμων, τα οποία θα καλύψουν κενές θέσεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που υπάρχουν.

Όπως είπε, 74 από αυτά θα πάνε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και 8 στο Κέντρο Πρόνοιας Άγιος Ανδρέας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Ουστ ρε!

  Πολιτική σας είναι να τα βγάλετε απο την πλάτη σας γιατί μαζεύτηκαν πολλά και σας κοστίζουν.

  1. avatar Απάντηση στον ουστ άντρακλα που τα ξέρει όλα…..

   Βασική αρχή ενός ώριμου ανθρώπου: να εκφράζει άποψη για πράγματα που γνωρίζει. Ειδάλλως, έχει και καφενείο στο χωριό σου. \"Ουστ ρε\"από εδώ, λοιπόν, σου ανταπαντάμε. Το θέμα της υιοθεσίας είναι πολύ δύσκολο και περίπλοκο και ευαίσθητο και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν, παιδιά που παραμένουν χρόνια στις δομές και δεν τους δίνονται. Γνωρίζω φιλικό ζευγάρι που μετά από άπειρες προσπάθειες, τελικά υιοθέτησε από τη Ρουμανία. Δεν τα ξεφορτώνονται έτσι εύκολα, όπως θέλεις να λες. Ακριβώς το αντίθετο. Φτάνουν στην άλλη άκρη του παραλογισμού. Κατά δεύτερον, καιρός δεν είναι να οργανωθούμε ως κράτος; Χαρτομάνι κι ό,τι τύχει; Από που προκύπτει η καταγραφή των παιδιών με το ξεφόρτωμά τους; Σπας ρεκόρ ανορθολογικού συλλογισμού. Αυτά κάνει η σκέψη τύπου \"ουστ\" του χειρίστου είδους.

 2. avatar katrin04

  Καλησπερα.Ξερετε ποιες ειναι οι προυποθεσεις για να μπορεσςι ενα ατεκνο ζευγαρι να υιοθετησει ενα παιδακι?

  1. avatar Ninan

   Μπορείς να πάρεις τις απαραίτητες πληροφορίες στο http://www.anynet.gr

   1. avatar katrin04

    Ευχαριστω πολυ

  2. avatar Cole’s nine days.

   Οι προυποθέσεις παίζουν ανάλογα με τι πληρώνεις , ποιός είσαι κ.λ.π.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει