Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σχολίασε την αφίσα με τον Ιησού Χριστό να απεικονίζεται μακιγιαρισμένος.

Η συγκεκριμένη αφίσα κυκλοφόρησε σε μπαρ του Ναυπλίου και έγινε σάλος, με τις αντιδράσεις να είναι οργισμένες για το «πάρτι βλασφημίας», όπως το χαρακτήρισαν.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, λοιπόν, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook: «Πρόκειται για τον Παντοκράτορα Χριστό, εικόνα του 6ου αιώνα από τη Μονή Σινά, με ευδιάκριτες επιρροές από πορτραίτα Φαγιούμ και μια ειδική λεπτομέρεια: Τα μάτια του Χριστού διαφέρουν μεταξύ τους, το ένα κοιτώντας αυστηρά και το άλλο σπλαχνικά τον θεατή, τονίζοντας έτσι την διττή, θεία και ανθρώπινη φύση του Κυρίου.

Και το 2019, πλέον διωκόμενη θρησκεία στον πλανήτη ήταν ο Χριστιανισμός. Ας μην κακοκαρδιζόμαστε χρονιάρες μέρες με μια χούφτα “τζάμπα μάγκες”, που μπροστά σε άλλες θρησκευτικές ευαισθησίες στέκονται κλαρίνο. Ας πάρουμε όμως ήρεμα και την απόφαση, ότι η καταφυγή στην αυστηρότητα αποτελεί πια συνθήκη επιβίωσης της ταυτοτητάς μας».

Πρόκειται για τον Παντοκράτορα Χριστό, εικόνα του 6ου αιώνα από τη Μονή Σινά, με ευδιάκριτες επιρροές από πορτραίτα…

Posted by Constantinos Bogdanos on Friday, December 27, 2019