«Τα πολιτικά κόμματα υπάρχουν για να εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον και να βλέπουν τους πολίτες της χώρας τους να πηγαίνουν μπροστά» τόνισε στην ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Παύλος Χρηστίδης ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Χρηστίδης είπε πως σε στιγμές εξαιρετικά μεγάλης κρίσης το ΠΑΣΟΚ πριν περίπου 10 χρόνια επέλεξε να βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και να πάει απέναντι σε αυτούς οι οποίοι δόμησαν μύθους γύρω από Greek statistics ή δήθεν αντιμνημόνια.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε όταν ονειρευόμαστε το που θέλουμε να πάμε αύριο. Διότι πράγματι υπάρχουν μια σειρά δεδομένων στα οποία μπορούμε να επιτύχουμε μια πολύ μεγάλη συναίνεση και συνεννόηση. Και αυτά τα ζητήματα είναι όλα αυτά τα οποία χαρακτηρίζουμε ως εθνικά ζητήματα, ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, δημογραφικό» είπε προσθέτοντας πως «έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε πίσω τους πολιτικούς συναισθηματισμούς και τον οπαδισμό στην πολιτική και το ανάθεμα γενικώς και αορίστως. Να δουλέψουμε για τον πολίτη, τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους, τους νέους που έχουν μια σειρά από εμπόδια στην κανονική καθημερινή τους ζωή και η ενασχόληση με την πολιτική τους μοιάζει κάτι το οποίο είναι ξένο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως οι περισσότεροι οι οποίοι ασχολούνται σήμερα με την πολιτική ξέρουν ότι η νέα γενιά αντιμετωπίζει την πολιτική ως κάτι με πολύ μεγάλη απόσταση προσθέτοντας πως «έχει έρθει η ώρα να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της στο πολιτικό σύστημα της χώρας εφόσον θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία η οποία θα δουλεύει». Επισημαίνοντας «ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τις λογικές των επαγγελματιών πολιτικών» ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΙΝΑΛ είπε πως «εχει έρθει η ώρα να αφήσουμε στην άκρη αντιλήψεις οι οποίες στοίχισαν στην πορεία της χώρας μας, αντιλήψεις τις οποίες έχουμε δει συνολικά από όλα τα πολιτικά κόμματα και να δημιουργήσουμε θεσμούς οι οποίοι εγγυώνται τη διαφάνεια και την αξιοκρατία».

Ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε την ανάγκη όλα τα κόμματα να διαμορφώσουν ίσες ευκαιρίες για όλους φέρνοντας ένα νέο μοντέλο στην πολιτική ζωή του τόπου, με ένα νέο ήθος το οποίο διαπερνά όλους όσους μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο, όλους όσους θέλουν να εμπνεύσουν τους πολίτες της χώρας μας να βγουν μπροστά.

«Είναι προφανές ότι σε αυτή τη διαδικασία μπορούμε να βρούμε πολλά τα οποία μας ενώνουν. Και είναι προφανές ότι και αυτά τα οποία μας χωρίζουν είναι πάντοτε στοιχεία τα οποία πρέπει να τα κρατάμε για να βοηθάμε με σύνθεση και ομόνοια την Ελλάδα να πηγαίνει μπροστά.

Σε αυτή την διαδικασία κάθε συνέδριο είναι ένα συνέδριο το οποίο βοηθά τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τον πολιτικό τους λόγο. Μια εβδομάδα πριν το ΠΑΣΟΚ έκανε το δικό του, με στόχο να διαμορφώσει τις προτάσεις για το αύριο.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι βρίσκεστε σήμερα εδώ θα κάνετε το ίδιο και για τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό αν θέλετε είναι η δύναμη των πολιτικών κομμάτων, αυτό είναι η δύναμη της δημοκρατίας, αυτό θέλουμε να είναι και η δύναμη της πατρίδας μας» τόνισε χαρακτηριστικά.