Στο Βελιγράδι βρέθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μετέχοντας στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα εμπορίου μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. της βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, καθώς και θέματα περιβάλλοντος.

Ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι τα κράτη της Μεσογείου θα πρέπει να υποστηρίξουν ενεργά την επιχειρηματική κοινότητα στην προσπάθεια δημιουργίας μιας ζώνης ελευθέρου εμπορίου και ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι επενδύσεις στη νότια και ανατολική Μεσόγειο, καθώς αποτελεί σταυροδρόμι τριών ηπείρων με τεράστιες προοπτικές. Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας της Μεσογειακής Τράπεζας, ένα σχέδιο που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Νικολά Σαρκοζί, στην Γαλλία.

Αναφορικά με τα ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας, ο Αχαιός βουλευτής τόνισε πως ο Μεσογειακός χώρος αποτελεί προνομιακό πεδίο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις αναφορικά με την σκοπιμότητα χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή.

«Η διαχρονικά επιφυλακτική μας στάση στο θέμα – και περίπου των μισών από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε. – στηρίζεται στις ακόλουθες παραδοχές:

– Στο τεράστιο κόστος κατασκευής, στο οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα κόστη διαχείρισης των πυρηνικών αποβλήτων και του αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου και ιδίως της αποξήλωσης μετά την εκπνοή του ασφαλούς χρόνου λειτουργίας τέτοιων μονάδων.

– Στα προβλήματα ασφαλούς διαχείρισης των ραδιενεργών αποβλήτων και του αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου.
– Στο ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ατυχήματος, το οποίο είναι πάντα υπαρκτό παρά την εξέλιξη της πυρηνικής τεχνολογίας.

– Στο ενδεχόμενο οι πυρηνικές εγκαταστάσεις να αποτελέσουν στόχο κακόβουλων ενεργειών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, ο Αχαιός πολιτικός συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής πρεσβείας, ενώ επισκέφτηκε και τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, ο οποίος μάλιστα μετέφερε στον κ. Νικολόπουλο την διαχρονική και άσβεστη αγάπη του και τις ευλογίες του για την Πάτρα. Έκανε ειδική μνεία δε, στον π. Ερμόλαο Μασσαρά και τόνισε πως θα ήθελε να επισκεφθεί και πάλι την Πάτρα προκειμένου να γνωρίσει και το νέο Μητροπολίτη της, κ. Χρυσόστομο.

Να σημειωθεί πως οι δεσμοί μεταξύ Πάτρας και Βελιγραδίου έχουν σφυρηλατηθεί με μοναδικό τρόπο από την εποχή του πολέμου στην Σερβία και την βοήθεια που προσέφερε στον δοκιμαζόμενο τότε σερβικό λαό, η Μητρόπολη της Πάτρας καθώς και άλλοι φορείς της πόλης, ενώ οι δεσμοί του κ. Νικολόπουλου με τον κ. Ειρηναίο είναι πολύχρονοι καθώς ο Βουλευτής υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ορθοδοξίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.